Aghios - Kretas hjärta


Letar du efter småstäder i Grekland dit massturismen inte har hunnit komma än? En småstad som fortfarande känns harmonisk, spännande och med mycket charm? Då ska du självklart välja Aghios på Kreta. Kreta är den största och mest populära ön i Grekland men just Aghios har kvar sin gemytliga atmosfär. Det här är staden du väljer om du inte vill åka till en turistanpassad grekisk stad. Här hittar du ett typiskt grekiskt vardagsliv, grekiska byggnader tavernor. Så vill du lära känna det grekiska livet ordentligt gör du bäst att åka till Aghios. Staden som ofta blir kallad Kretas hjärta.
Den lilla staden ligger vid Mirabellobukten där medelhavet sveper in. Letar du efter glasklart vatten så har du kommit rätt. Vattnet här hör till världens renaste. Badar gör du bäst Almirosstranden som är känd för att vara långgrunt och finkorningt – perfekt för barnfamiljer. Aghios bästa stränder ligger utanför stadskärnan men inte längre än att du kan ta den lokala bussen eller till och med gå dit. Stadskärnan är bygd runt hamnen och den ”bottenlösa” sötvattensjön som sägs vara just bottenlös och att djupet leder till vulkanön Santorini. Eftersom Aghios är den perfekta småstaden är det lätt att hitta enkla men mysiga restauranger med fantastisk mat. Vill du senare gå vidare finns det en rad baren och några discon som även de lokala ungdomarna går till. På onsdagar är det marknad i staden och då kommer folk från de närliggande byarna och det blir mer liv och rörelse än de andra dagarna. Marknaden är lite höjdpunkten på veckan och det är både roligt och intressant att vandra runt och beskåda de lokala varorna som säljs.
Aghios var fram till 1870 en ruinstad från forntiden tills Italinera upptäckte staden, byggde upp den på nytt och döpte den efter sjömännens skyddshelgon Agios Nikolaos. Det finns även ett kloster i byn som är tillägnat Agios Nikolaos.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos