AlicanteAlicante är den mest populära staden utmed Costa Blanca i Spanien. Costa Blanca, eller Vita Kusten, har fått sitt namn efter de fantastiskt vackra stränderna med vit, vit sand. Här skiner solen nästan alltid, och här njuter man av det härliga badlivet utmed stränderna. Men Alicante är som stad också en spännande stad att upptäcka, när man tröttnat på sol och bad. Och trots sin popularitet är känslan av turistort långt borta. Det här är en genuin spansk kuststad.

Alicante är en mycket gammal stad med en historia som sträcker sig en bra bit över tvåtusen år. Det må vara en ganska stor stad, men känslan är ändå att vara en småstad utmed kusten. I staden finns en gemytlig hamn, där man kan flanera och njuta av det goda livet. Här ligger restauranger, barer och butiker, och här njuter man av de fina båtarna i hamnen och det livliga gatulivet som aldrig stillnar oavsett tid på dygnet.

I de gamla stadsdelarna El Barrio är gatorna trånga och man kan hitta flera små spännande torg. Bland de små gränderna finns roliga butiker, trevliga restauranger, roliga salsaklubbar och inte minst trevliga små barer och caféer. Om man tycker om arkitektur finns det mycket att upptäcka. Stadshuset är en intressant byggnad. Det vackra landmärket Castillo de Santa Barbara byggdes under det muslimska styret och ligger strategiskt placerad. Slottet är väl värt en utflykt.

Alicante hyser också många intressanta museer, bland annat Gravina Museum of Fine Arts som har en fantastisk konstutställning. Även byggnaden i sig är värd en närmare titt. MARQ är ett arkeologiskt museum, även den inhyst i en intressant byggnad. Här visas utställningar från Alicantes olika tidsepoker. Även Casa de la Asegurada och Capa Collection är intressanta museum. Capa Collection finner man i Castillo de Santa Barbarra.

Om man vill göra en utflykt utanför staden rekommenderas en båttur ut till Tabarcaön. Här kan man njuta av tystheten och av det enormt vackra landskapet. Man kan också resa till den lilla pittoreska förorten Santa Pola, som fortfarande har känslan av en liten fiskeby.

Alicante är förutom sin skönhet och sin trevliga atmosfär i sig, ett utmärkt utgångsläge för att upptäcka resten av Costa Blanca. Det är lätt att ta sig runt Alicante med spårväg eller buss. Det är också lätt och ganska billigt att resa med Taxi. Man tar sig utanför Alicante med hjälp av tåg eller båt.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos