Chania stad på Kreta


Kretas näst största stad heter Chania stad. Det är en gammal fin stad med bra läge med nära till havet. Staden har fått smeknamnet ”Österns Venedig” för att dess gamla stadsdel är bygd kring hamnen. Med små gränder, gamla hus, turkiska moskéer och den gamla ringmuren. Chania stad är för dig som vill kombinera bad med storstadsliv och kanske även vill göra utflykter utanför stadens gränser. Juni-augusti är bästa tiden om du vill njuta av att ligga på stranden, annars är Maj- september perfekt att göra mindre utflykter tillexempel klättra i närliggande berg etc.
Eftersom Chania är en gammal stad så är det intressant att besöka dess äldsta del. Där finns förutom historiska hus flera bra museer som Arkeologiska museet och Folkloremuseet. En bit utanför staden finns dessutom flera berömda platser. 3 timmar tar det att åka till Knossos och 2 timmar till Samariaravinen. Att vandra igenom ravinen tar längre tid än vad man tror och man får räkna med 6-7 timmar men det är en upplevelse värd både tiden och pengarna. Det går bussar från Chania dagligen som tar dig till de mest populära turistmålen.
I matväg är Chania en bra stad med stort utbud, här hittar du det mesta. Inte bara Grekiskmat. I Gamla stan kan du till exempel njuta av en måltid under bar himmel i en gammal ruin. Vid hamnen finns det mesta av Chania uteliv. Med barer och diskotek för allas smaker. Från lite vildare dansställen till betydligt lugnare barer. Från Chania är det heller inte långt från semesterorten Platanias i fall du känner för att testa nya ställen när du gjort Chania stad flera nätter i rad. Chania är en stor stad och det finns mycket i shoppingväg. Allt från de sedvanliga turistshopparna till hantverk i väldigt bra kvalitet. I gränden Zambeliu säljs mycket keramik och traditionella kläder.
Vill ni läsa mer om Kreta och Chania så kan ni alltid ta och besöka kreta och Chania sida som handlar just om Kreta och städer på Kreta, såsom Chania mf.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos