DanmarkDanmark är ett dejligt land och faktiskt ett av de äldsta kungadömena i världen. Det är man stolt över i Danmark och det har påverkat såväl kulturliv som den kända danska designen. Danmark är ett intressant land att besöka. Med korsvirkesgårdar, pittoresk natur, härliga stränder och många sevärdheter är detta land så nära vårt eget men ändå så annorlunda.

Danmark består av flera olika regioner, uppdelade på öar respektive fastland. Fastlandet är en halvö kallad Jylland, omgiven av Nordsjön. Här finner man fantastiska kuster med härliga badstränder och inte minst det konstnärligt kända kustbandet Skagen. Här hittar man också städer som Allborg, Fredrikshavn och den gamla vikingastaden Århus, alla städer med olika identitet och charm. Mitt på Jylland hittar man det populära Legoland, ett paradis för barnen.

Ön Själland ligger närmast Sverige och här hittar man huvudstaden Köpenhamn och dess expansiva och spännande storstadsregion. Här hittar man också städer som Roskilde mest känt för sina sommarkonserter, pittoreska Helsingör och i norra Själland Gilleleje en av flera pittoreska fiskebyar. Själland är förenat med Sverige och ön Fyn med hjälp av broar.

Fyn ligger mittemellan Själland och fastlandet Jylland. Huvudorten heter Odense och är mest känt för hemmasonen H.C. Andersen. Färöarna och Grönland räknas också in i Danmarks territorium och gör det till ett på ytan väldigt stort land. Om man dock inte räknar med dessa så är landet av behaglig storlek och tack vare en väl utbyggd och subventionerad tågtrafik samt mycket bra vägar är det lätt att ta sig runt mellan de olika öarna och fastlandet. Det är också ett bra land att cykla i.

I Danmark finns många kulturyttringar. En av dem är den goda maten och det goda ölet. Danmark är mycket känt för sin ölproduktion, sin fläskproduktion och inte minst för sina smörrebröd. Danmark är också ett ganska liberalt land och var en av de första länderna att legalisera samkönade partnerskap. Om denna liberalism vittnar fortfarande den kontroversiella fristaden Christiania om. Danmark är också känt för sina fina museer och sina många musikfestivalen, varav den i Roskilde kan anses som mest känd.

Vädret i Danmark påminner om det sydsvenska vädret. Här är det behagligt på sommaren och det är sällan det blir riktigt hett. Vintrarna är ibland regniga och gråa, och det händer att det snöar. Danskarna själva verkar ta det med ro, då det är ett fredligt, öppet och glatt folk med stor gästfrihet.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos