DüsseldorfDüsseldorf ligger i västra Tyskland och sägs vara ölets hemstad och Tysklands modestad. Staden ligger vackert där floden Düssel förenas med Rhen. Ett känt landmärke i staden är det vackra och höga Rheinturn. Rheinturn är en tv-mast som byggdes på 1980-talet. I Düsseldorf njuter man av det goda livet, dricker öl, shoppar och uppskattar den moderna konsten och arkitekturen.

Düsseldorf är en stad med lång och ädel kulturhistoria och var en riktig kulturmetropol även under 1600- och 1700-talen. Idag kan man uppleva allt från klassisk till avant-garde konst på någon av de fina scenerna. Bland dem kan nämnas den ståtliga operan Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorfer Schauspeilhaus som öppnade redan år 1585, Kommödchen med sin politiska kabaré och Tonhalle Düsseldorf som förutom klassist musik även har popkonserter och diverse föreställningar.

I Düsseldorf hittar man flera mysiga stadsområden av olika karaktär. I området Altstadt kan man upptäcka många små gränder, intressanta kyrkor och givetvis ölhallar och bryggerier. Det är hit man söker sig för att njuta av livet och av Düsseldorfs goda öl. Här finns också ett trevligt torg, Burgplatz. Passa på att prova det inhemska ölet Altbier eller örtlikören Killepitch. Eller varför inte kika in i ett bryggeri och följa ölets väg från humle till glas? I Altstadt finns dessutom bra shoppingmöjligheter och här kan man hitta intressanta små butiker.

Vill man istället ha lite lyxigare shopping beger man sig till den enorma gatan Göningsallee där man hittar mängder av butiker och kaféer. Området räknas som ett av de mest exklusiva shoppingområdena i Europa. Och vill man bara ta det lugnt och njuta av livet går man till Rheinuferpromenade och promenerar, spelar lite boule och tittar på folk.

Düsseldorf hyser många intressanta museer. Det finns ett stort akvarium och zoologiskt museum vid namn Aquazoo-Löbbeke-Museum och det passar hela familjen. Det finns också ett intressant Goethemuseum, Forum NRW som visar kulturhistoria i området, ett intressant Stadtmuseum och flera spännande konstmuseer. Framför allt är Düsseldorf känt för sin moderna konst och det finns hundratals gallerier att upptäcka.

Düsseldorf är också intressant för att den största japanska kolonin i Europa är stationerad här. Och varje vår håller staden en mycket spännande karneval. Det är lätt att ta sig in och runt i staden. Här ligger en stor knutpunkt för de tyska tågen och i själva staden tar man sig lätt runt med spårvagnar, bussar och tunnelbana.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos