FrankrikeFrankrike är ett spännande land med en stolt och intressant historia. Det är världens mest populära turistland och givet alla områden som är värda att besöka, är det inget konstigt att det håller sig i turisttoppen år efter år.

I öster finns alperna med all skidåkning och förlustelser, med flaggskeppen Val d’Isere, Albertville och Chamonix, orter som håller ställningarna med mycket god skidåkning, fantastisk natur och ett hett nattliv. Västkusten vetter mot Atlanten och har ett alldeles eget klimat och en egen atmosfär. Här ligger små söta fiskebyar och här finns fantastiska klippor och stränder att upptäcka.

I norr gränsar Frankrike mot Engelska Kanalen och området är starkt inspirerat av den engelska kulturen och som rymmer många minnen från D-Day. Här finns charmiga fiskebyar, det spännande tidvattnet, de härliga stränderna och den fantastiska byn och klostret Mont Michel mitt ute i vattnet. Lite längre söderut i Ile de France, utmed Seine ligger städernas stad Paris. Strax utanför tronar det magiska slottet Versailles, med en nästan övernaturlig trädgård. Paris är Frankrikes kulturella och ekonomiska centrum, tätt följd av den lite sydligare staden Lyon.

I Frankrike finns en mängd kända vinområden och i Frankrike är vinet nästan heligt. Languedoc, Champagne, Loiredalen med alla dess fantastiska slott, Bourgogne och Bourdeaux är bara några områden där man producerar utsökta viner. I alla dessa natursköna områden finns en kulturbygd byggd kring vinets process. Här kan man köra runt och upptäcka intressanta byar, spännande människor och en rik historia.

I söder finns den kända Franska Rivieran som tack vare det härliga klimatet och de härliga stränderna blivit det populäraste området i hela Medelhavet. Här hittar man badorter som Cannes, S:t Tropez och Nice. Lite längre västerut finns den spännande staden Marseille. Toulouse och Canal du Midi, en kanal som förenar Atlanten med Medelhavet. även det säregna och vidunderligt vackra Corsica tillhör Frankrike.

Maten är ett kapitel för sig i Frankrike. Här lever man för att äta. Utmed kusterna dominerar fiskrätterna, medan kött är naturligare inåt landet. Oavsett, ska man noga välja restaurang, då det finns väldigt mycket att välja på, både bra och dålig mat.

Kulturlivet i Frankrike är livligt och intressant. Här föddes filmen och extra stolta är fransmännen över sina filmregissörer. Fransoser gillar också att festa loss, äta sent om kvällarna och ha långluncher, gärna med vin. Nationaldagen är den 14e juli och då festar fransoserna lite extra mycket. Man håller också många festivaler i de olika städerna under sommarhalvåret.

Frankrike anses som den moderna demokratins vagga sedan den franska revolutionens dagar och här tycker man om att demonstrera för saker man är missnöjd med. Vägarna är mycket väl underhållna men de flesta städer har trånga och enkelriktade gator och det är ofta kö i städerna.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos