GöteborgGöteborg är Sveriges näst största stad och huvudorten på västkusten. En gång i tiden var huvudnäringen hamnen och fisket, men idag frodas affärslivet på andra sätt. Idag är också Göteborg en av Sveriges största universitetsstäder, och det präglar det sociala livet i staden. Här finns många unga människor som blickar framåt. Här finns också ett rikt musik- och teaterliv att njuta av. Dessutom finns barnens favorit Liseberg här, den populära och mycket omtyckta nöjesparken.

I Göteborg blandas gammalt med nytt och det finns många sevärdheter i staden. Göteborg är också en plats där många evenemang går av stapeln, och den har bra shopping och ett trevligt uteliv, inte minst på dess kända Avenyn. Utmed Avenyn kan man samtidigt njuta av en härlig arkitektur från 1600-talet och framåt. Och hamnområdet strax intill är ett mysigt tillhåll där man finner ett livligt gatuliv och intressant arkitektur.

Det stora torget Götaplatsen pryds av en vacker Carl Millesstaty. Staden pryds också av ett antal vackra kyrkor, varav Domkyrkan är den mest framträdande och imponerande. Den intressanta Feskekôrka liknar en kyrka, men är egentligen en 1800- talsbyggnad för att rymma en fiskehall. En annan intressant byggnad är Universeum, vetenskapscentret. Här finns utställningar och experimentstationer. Det äldsta huset i Göteborg, Kronhuset från 1642 och Rådhuset från 1673 är också vackra byggnader väl värda en närmare titt.

Göteborg erbjuder bra shopping främst i områdena Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Avenyn. Det finns allt från små gemytliga butiker till moderna varuhus. Vill man hitta fynd på second hand rekommenderas en tur till det anrika området Haga. I saluhallen vid Kungstorget och tidigare nämnda Feskekôrka, finns förutom mat från alla världens hörn också många trevliga restauranger och caféer.

Om man vill göra utflykter utanför Göteborg är det nära till havet och många trevliga upptäckter. Elfsborgs Fästning är ett populärt utflyktsmål som ligger vid Göta Älvs mynning. Elfsborgs Fästning är byggt på 1600-talet och har en mycket intressant historia. Man kan ta sig hit med båt. Annars kan man bege sig till det imponerande Tjolöholms Slott och Nääs Slott, två vackra slott med härlig omgivande natur och intressant historik.

Det är nära till det mesta i Göteborg, och man kan lätt ta sig runt till fots, eller med cykel. Annars kan man hoppa på någon av de spårvagnar som trafikerar staden. Det är svårt att ta sig runt med bil, så det rekommenderas inte.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos