HamburgHamburg i norra Tyskland är landets viktigaste hamnstad och det är ett ekonomiskt och kulturellt centrum i landet. Staden har växt upp kring den gamla borgen Hammaburg vid floden Elbe. Här växte en riktig Hansastad fram, och hamnens betydelse har kvarstått till nutid. Mitt i centrum finns sjön Alster och en mängd kanaler har byggts utifrån sjön. Hamburg har till och med fler broar än Venedig och det är alltså en stad fylld med vatten.

Det rika kulturlivet kan avnjutas på ett flertal teatrar och scener. På senare tid har staden blivit vida populär som turistort, tack vare kultur- och nattlivet inte minst. Det är en gammal sjömansstad, och så har den förblivit, även om det numera är moderna pråmar med enorma containerlaster som anlägger i stadens hamn. Hamburg är verkligen en stad i uppsving, och med tanke på den internationella trafiken har Hamburg också fått en mångkulturell dimension. Alla stadsdelar i Hamburg har sin karaktär och sin identitet.

Hamburg rymmer många vackra och intressanta byggnader. Det vackra och stolta Rådhuset är en nyrenässansbyggnad väl värd ett besök. Det är också Speicherstadt med sin nygotiska arkitektur och förunderliga läge. Andra intressanta byggnadsverk är St. Katherinenkyrkan och Chilehaus.

Det vimlar av museum i Hamburg. Hamburg-Museum, Deutsches Zollmuseum, det kända Deichtorhallen, BallinStadt Auswanderwelt Hamburg som visar upp immigranthistoriska utställningar och Kunsthalle är bara några av de museer man som besökare kan få behållning av.

På den anrika Fischmarkt har man sedan början av 1700-talet hållit marknad på söndagarna. Här avslutar också många sina sena nätter ute på stan och det är för de segaste även en forsättning på festandet under den tidiga morgonen! Det myllrar av liv dygnet runt i Hamburg, som sig bör i en gammal sjömansstad.

Det mesta nattlivet är koncentrerat kring området Reeperbahn. Här avvaktade i gången tid sjömännen sina avresor och festade bort tiden. Området ligger i stadsdelen S:t Pauli. Här ligger en mängd nattklubbar, men se upp för de pornografiska områdena som också ligger här. Hamburg har inga förhållningstider vad gäller festande och öppettider, så man kan räkna med att det riktiga hålligånget kommer igång sent på natten.

Den som är djurintresserad bör verkligen bege sig till Hagenbecks Djurpark. Det är en av världens mest kända djurparker. Och för barnen passar ett besök till Miniatur Wunderland perfekt. Det ligger nära hamnen. Den som vill göra turer utanför staden kan till exempel bege sig till stränderna som ligger i närheten, för ett svalkande dopp.

Bästa sättet att ta sig runt Hamburg är med bussen eller tunnelbanan. Den går dygnet runt. Det finns också många taxibilar i staden, så man behöver sällan vänta länge på att få skjuts.

Länkar till Hamburg sidor

Kan tänka mig att ni kanske vill läsa mer om Hamburg och så i Tyskland. Isåfall så ska vi ge er en länk som ni kan besöka.
Hamburg in germany som är en sida som handlar om Hamburg i Tyskland.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos