HannoverHannover är till ytan en ganska ny stad. Det var en av de städer som raserades mest i slutet av andra världskriget. Gamla Stan känns genuint historisk, men är faktiskt till och med ditflyttad, ihopsamlad av de hus som fanns kvar efter kriget. Runt och i staden finns mycket grönområden och det är, trots eller tack vare den nya arkitekturen, vilket man nu föredrar, en mycket vacker och mjuk stad.

Hannover hålls mycket ren och proper, mycket tack vare de många stora internationella evenemang som hålls här. Och det är en bra stad att gå och shoppa i. Om man vill shoppa kan man t.ex. gå till det helt nyrenoverade köpcentret under tågstationen. Eller så går man till Kröpcke, ett område utan trafik som är det verkliga butiksområdet och där man också hittar många trevliga caféer och restauranger. Tänk bara på att det mesta är stängt på söndagar.

Hannoverborna är stolta över sina fina planteringar och trädgårdar. Den finaste är nog Herrenhäuser Gärten, en trädgård i barock stil anlagd under 1600-talet. Den här trädgården får man nästan inte missa. Stadtpark är en fin park och här finner man Hannover Zoo ett mycket bra zoo som passar hela familjen. Det otroligt vackra Neues Rathaus är också en upplevelse med den vackra byggnaden, vattnet och parken. Här finns minimodeller av Hannover över olika tidsepoker.

Det finns många museer att besöka och de flesta av dem är gratis på fredagar. Här finns bland annat Landesmuseum, Historiska Museet med många intressanta historiska utställningar, Sprengel Museum ett konstmuseum som bland annat visar verk av Picasso, Wilhelm-Busch Museum och det lite annorlunda och spännande Blindenmuseum Hannover som visar hur det har varit att vara blind och få utbildning genom tiderna.

Om man vill ta sig en bit utanför staden finns mycket att upptäcka, bland annat en hel del slott i de vackra trakterna runt omkring staden. Schloss Marienburg två mil söder om Hannover är en trevlig dagstur.

Varje sommar skräller det högt i Hannover, högt av fyrverkerier. De har ett världschampionat i fyrverkeri på sommaren och på våren och hösten sprakar det nästan varje helg under någon festival. För hamburgborna älskar festivaler. Det är lätt att ta sig runt i Hannover, precis som i de flesta tyska städer. Här finns bussar, spårväg och tunnelbana att ta till.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos