IbizaIbiza i ljuva Medelhavet är en av de Baleariska öarna. Ibiza inbjuder till en riktigt trevlig sol- och badsemester och den har under en längre tid setts som en partyö för semesterfirare och jetsetare, särskilt under 1990-talet. Och visst är det fortfarande drag under galoscherna på Ibiza. Men ön har också en hel del annat intressant att erbjuda tack vare en intressant och rik historia. Ön har influerats av såväl morer, fenicier som muslimer.

Ibiza kallas ibland för den vita ön, och är en ganska liten ö. Ibiza är en klippig ö och de fina stränderna ligger i den södra delen. Här ligger turistorterna och festområdena. Huvudorten heter samma som ön, dvs. Ibiza och det är en stad med mycket gamla anor och en vacker arkitektur. Den har hamnat på UNESCO:s världsarvslista, liksom stora delar av själva ön. Samtidigt är det en modern stad med bra shopping och ett mycket hektiskt nattliv.

Stränderna är vackra och flera av dem långgrunda, perfekt för barnfamiljer. Färjor tar en lätt mellan de olika stränderna. Det finns också ett stort utbud av vattensporter för den mer aktive semesterfiraren.

Men bara en liten bit utanför dessa semesterorter blir tempot betydligt lugnare och det finns flera mysiga byar att besöka. Platja Es Cavallet är en av de vackraste byarna på hela Ibiza och är väl värd ett besök. Här utvinner man salt ur stora bassänger. En annan trevlig by att åkta till är Santa Gertrudis i inlandet. Landskapet är präglat av odlingar av oliver, mandelträd och mandarinträd, och är ett pittoreskt utflyktsmål i sig. Här verkar tiden ha stått stilla i flera hundra år.

Om man är naturintresserad rekommenderas en båttur till Formentera, en nästan obebodd ö strax utanför Ibiza, eller till den mysiga ön Coniera. Man kan också bege sig till Ibizas högsta punkt Sa Talaia och njuta av utsikten. Tar man sig till Ses Fontenelles kan man finna historiska grottmålningar.

Även om Ibiza satsar på en lugnare turism, finns många bra nattklubbar kvar. Till de mer kända räknas Space, Pacha, Privilege, Amnesia och DC 10. Man tar sig runt ön med hyrbil eller bussar. Om man är på festsemester kan man nyttja discobussarna till de stora diskoteken. Till de olika stränderna kan man åka färjor.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos