ItalienOch visst är Italien det här, men det är också mycket, mycket mer. Italien är ett modernt land som är byggd på katolska traditioner. I norr finns de ljuvliga alperna och nedanför dessa vackra områden med intressanta städer runt floden Po, bland annat Turin.

I norr finns Alperna med excellent skidåkning i populära skidorter såsom Alagna, Cortina, Campiglio och Courmayeur. Söder om alperna finns enormt vackra dalområden utmed floden Po. Här hittar man den intressanta staden Turin. Turin är även matens och det goda vinets förlovade område.

Det är också Toscana, i mellersta Italien. Toscana är ett härligt semestermål för den som tycker om gott vin, god mat, italiensk kultur och ett vackert landskap. Här hittar man också det fantastiska Florens, som kanske gör sig allra bäst på våren. I Florens finner man även något av Italiens bästa kulturskatter.

Italien är fylld med vackra och intressanta städer. Huvudstaden Milano är också landets modestad och en riktig shoppingstad. I nordöst finner man spännande städer som Trieste, Verona och Venedig, alla med en rik historia, spännande arkitektur och ett härlig italiensk atmosfär. Det stolta Rom visar än idag att det är ett världscentrum. Staden Pisa har gjort sig berömt tack vare ett lutande torn och har en fantastisk arkitektur och ett härligt semesterliv att erbjuda.

Den bergiga och spännande ön Sicilien, ön som utgör Italiens södra delar finns härliga badorter, den levande myten och verkligheten om maffian och inte minst en fantastisk natur att upptäcka. Palermo, huvudstad på Sicilien, är en spännande kulturskatt.

Överallt i Italien ser man spår, fornlämningar och faktiskt idag använda byggnader från den civilisationens vagga. Italien har en enormt rik historia, och var mittpunkten för det tusenåriga romarriket, det som blev grunden för våra moderna samhällen. Rom i sig paraderar med de kanske allra bästa minnena, men även städer som Florens, Venedig, Turin, Milano, Pisa och Palermo har enormt många historiska skatter att uppvisa.

På tal om skatter, så är Italien dessutom fyllt med konstskatter. Här har många av de odödliga konstnärerna utövat sin verksamhet och i Italien finner man några av världens allra finaste och exklusivaste konstsamlingar. Så även om vädret inbjuder till utomhusaktiviteter är det väl värt att gå in på något av de fina konstmuseerna.

Maten och vinet i Italien är en stolt tradition. Här lever man för att äta. Det finns fantastiska matmarknader i alla städer med självaktning, och ett tips är att själv inhandla picnic på någon av dessa och sedan bege sig ut i den fantastiska naturen. Italien är också ett av de bästa länderna att åka på vindrundor på, särskilt i Toscana och runt Turin.

En resa till Italien är en kulturens, den vackra naturens, konstens och njutningens resa. Idag är Italien en del av EU-området och det är euron som gäller som betalningsmedel.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos