KölnKöln är en stad som tar sin skönhet på allvar och det är en stad att njuta av det goda livet i. Staden har flera vackra landmärken och intressanta byggnader. Kölner Dom, katedralen i Köln, är ett riktigt landmärke och en imponerande byggnad. Det tar en timme att trampa alla steg upp till toppen på byggnaden, men det kan det vara värt om man är vältränad. Utsikten är magnifik. Det finns också en utsökt Synagoga som kan vara intressant att titta närmare på, liksom de tolv romaneska kyrkorna som man hittar i staden.

Runt Gamla Stan som har anor från medeltiden finns två vackra parker. Hit kommer många och har picnic, grillar eller bara njuter av solens värmande strålar. Här finns också små ölhak att fika på. Gamla Stan själv stoltserar med vackra hus och trevliga ölhallar där man även får god mat. I Gamla Stan hittar man också den trevligaste shoppingen och de mysigaste restaurangerna. Det är väl värt tiden att upptäcka området, och ge sig in i de myllrande gränderna. Om man vill äta gör man rätt i att prova den lokala maten och någon av de olika lokala ölsorterna, eller Kölsch som serveras i små glas och ska avnjutas väl kyld.

De museer som finns i Köln håller alla mycket hög kvalitet. Vid Kölner Dom finns Museum Ludwig som visar modern konst. Museum für Angewandte Künst visar modern design och har olika temautställningar. Wallraff-Richartz Museum har en mycket vacker konstkollektion värd ett besök. Römisch-Germanisches Museum har utställningar om den romerska historiken i området och ta gärna en promenad runt själva museet, det är en intressant utflykt i sig.

Köln har ett mycket rikt och spännande kulturliv. Det finns många intressanta festivaler och evenemang på gång hela året. Det finns också ett Phantasialand som är inspirerat av och faktiskt delvis sponsrat av Michael Jackson. Och för den som tycker om njutning är det populärt att gå på spa i Köln. Här är konkurrensen mellan de olika ställena hög vilket ger en härlig kvalitet till bra pris. Det är också fullt hålligång på nätterna och det finns många olika diskotek och klubbar att välja på.

Om man vill göra en utflykt utanför staden rekommenderas Brühl, där man finner ett fantastiskt vackert palats vid namn Augustusburg vari man hittar den mest fantastiska rokokoinredning man kan tänka sig. Man tar sig lätt hit med tåg inom 20 minuter.

Liksom de flesta andra tyska städer har Köln ett mycket välutvecklat transportsystem. Här finns tunnelbana, bussar och spårväg att välja mellan. Staden är ganska stor och det kan vara tröttsamt att gå sig runt hela staden.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos