KöpenhamnKöpenhamn är huvudstaden i Danmark och huvudorten i Nordens mest expansiva region, Öresundsregionen. Samtidigt som affärslivet blomstrar är Köpenhamn en gemytlig stad med ett lugnt tempo, många parker, och mysiga bakgator. I Köpenhamn finns tid att njuta av den vackra arkitekturen, shoppa i några av Nordens bästa affärer och äta god mat och dricka god öl.

Strøget är en lång gågata med mysiga caféer, barer och många butiker. Nere i Nyhavn kan man njuta av de fantastiska husen, solen, vattnet och god öl och titta på folket. På gränderna bakom kan man också upptäcka alla tatuerare och här säljs konst och antikviteter. Här utgår också sightseeing båtar för färd runt om Köpenhamn. Båtarna tar en runt på en tur med gammal såväl som helt ny arkitektur. Här kan man se att Köpenhamn är en stad av kontraster.

Köpenhamn är en kunglig stad och som sådan en av de äldsta i hela Europa. Köpenhamnarna är stolta över sitt kungliga hov. En liten bit från Nyhavn hittar man också rokokoslottet Amelienborg, det kungliga residenset.

Söder om Ströget går Strædet som är en mysig gågata med butiker och intressant arkitektur. Ett spännande område är det unga Nørrebro, där man kan hitta mycket kultur, butiker, restauranger och barer. Det vackra Christiansborgs slott och Gammelstrand är intressanta platser att besöka, liksom landmärket Lilla Havsfrue, som finns i Langelinie. Även slottet Rosenborg är väl värt ett besök, och här förvarar man landets kronjuveler.

Mitt i staden hittar man det anrika Tivoli. Tivoli är inte bara en nöjespark utan en park att njuta i. Här finns många mysiga parker och dammar, liksom butiker, caféer och bra restauranger. Här kan man också studera de små lokala bryggerierna och njuta av en öl och titta på folket som flanerar förbi. I Köpenhamn finns också många intressanta museer att besöka. Galleriet Arken rymmer verk av de kända skagenmålarna, med flera intressanta konstnärer är ett hett tips för den som vill veta mer om dansk konst, till exempel.

Vill man bege sig utanför Köpenhamn rekommenderas en tur till Klampenborg. Här finns en magnifik natur, en härlig och anrik galoppbana och inte minst ett mycket bra tivoli Bakken. Man kommer lätt hit med tåg. Det gör man även till det exotiska och kontroversiella Christiania en fristad för fritänkare som överlevt övergången från hippietiden.

När man äter ute i Köpenhamn bör man prova på smörrebrödet, och fiskrätter. Danskarna tycker mycket om sitt smörrebröd och tar gärna en Aalborg till, eller två. Köpenhamn har en ganska ny tunnelbana och här kör man med förarlösa tåg. Annars går det bra att flanera runt i staden eller ta någon av de bussar som finns.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos