Kalymnos


Letar du efter att bo billigt i Grekland så är ön Kalymnos definitivt den bästa platsen, störst bland tolvöarna är ön som annars kanske mest är känd för tvättsvampar och har varit det i över 500 år. Hit tar du dig med båt från Kos för att på avstånd först beskåda en makalös vacker ö med sluttande klippor och gröna dalgångar. Det byggs en lokal flygplats på ön men som ännu inte kommit igång så tillsvidare är det båt som gäller. På ön bor 12 000 invånare och de flesta (9000) bor i öns största stad Pothia som även är den stad man stiger i land på. Åker du till ön för att bada hittar du de sandstränderna på öns västra sida och de heter Elies och Kantouni. Även Myrties och Masouri är populära. Annars finns det gott om sandstränder och även en nudiststrand vid namn Paradise Beach. Skulle du tröttna på stränderna och havet så finns det en varmvattenkälla vid namn Therma som sägs vara bra för hälsan.
Till Kalymnos åker man för att ta det lugnt, nattlivet är sparsmakat men det finns en del barer i Pothia, Myrties och Masouri. Det finns även den del diskotek även om de flesta sitter på uteserveringar. Det finns ett rikligt utbud på mat och gott om tavernor. Man får heller inte missa öns specialitet Mirmizeli.
Öns befolkning är oerhört gästvänliga och det är inte ovanligt att turister åker från ön med vänner bland lokalbefolkningen och till och medblivit hembjudna på middag. Förutom tvättsvampar så är ön känd för sin honung så glöm inte att köpa med dig en burk hem.
Det finns mycket att göra på ön och att ta sig runt gör man enklast med den lokala bussen eller med taxibilar. Man kan också hyra egen bil och åka runt på egen hand. Är du intresserad av dykning så är Kalymnos den rätta ön för dig. Här finns fantastiskt dykvatten med lång sikt, vatten rikt på fiskar och gamla ruiner. Ön satt en gång ihop med ön Leros. Även klättring är populärt att göra på ön men man gör det på egen risk. Uppe på bergen växer kryddor så som oregano och timjan.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos