Klimatet i FrankrikeKlimatet i Frankrike varierar beroende på område, då landet är ganska stort. Landet vetter mot Engelska kanalen, Atlanten och Medelhavet samt mot det europeiska inlandet och alla dessa vatten samt kontinenten påverkar det franska vädret på olika sätt.

I Paris råder ett klimat som ger milda men regniga vintrar och ganska så varma och långa somrar. Det kan vara rena sommarvärmen långt in i oktober. Den absolut bästa tiden att åka till Paris på är våren då träden står i blom och våren kommit längre än den i Sverige. Även hösten är en härlig tid för en Parisresa. Under sommaren blir det väl hett i staden och de parisare som kan flyr till Medelhavet för sol och bad, till Alperna för en härlig naturupplevelse, eller till norra Frankrike där sommaren är sval och behaglig.

Utmed Medelhavet, där Nice, St Tropez ligger, är somrarna varma och långa, för att gå över till heta i juli och augusti. Det regnar sällan på somrarna. Våren och hösten är behaglig och sval. Vintrarna runt medelhavet är milda och med mer regn. Ännu mer regn har de sydvästra delarna av landet, med Marseille och omnejd.

I västra och norra delarna av Frankrike påverkas klimatet av Atlanten och dess svala vatten. Här blir somrarna mycket mildare och även vintern är mild. Det regnar året om här, men mest vintertid. Det är utmärkt att resa till dessa områden i juli och augusti, när solen värmer som bäst och där det är som minst risk för regn.

Utmed den tyska landsgränsen har Frankrike ett varmt sommarklimat men med kalla vintrar, ett kontinentalt klimat med andra ord. I Rhôneområdet, där Lyon ligger, blåser ibland den kalla, starka och torra mistralvinden in.

I Alperna och andra bergsområden runt ikring är sommaren kort och intensiv, och vidunderligt vacker. Vintrarna är snörika och väl lämpade för skidåkning och vintersporter av alla de slag.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos