Kos


Semesterorten med stor S är definitivt Kos som tillhör Tolvöarna. Här kan du gå och uppleva nattlivet 7 dagar i veckan eller bara ligga på en strand och inte låta musiken från öns diskotek nå dig alls. Kos är en vacker grön ö med en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1000 f.kr. och har kantats av krig och befolkningen på ön har blivit förtryckta av både pirater och greker i olika omgångar och ön har tillhört Italien mellan 1912 och 1947. Pågrund av öns historia finns det mycket ruiner och för den arkeologiska intresserade så pågår det fortfarande utgrävningar. 25 000 människor bor året om på ön men med turismen inräknat så ökar befolkningen avsevärt.
Kos stad är huvudstaden på ön och det är hit de flesta turister kommer till när de besöker Kos. Här finns stränder, gott om restauranger, tavernor och affärer och såklart det som staden är berömd för: nattlivet. Den populäraste stranden heter Paradise Beach och är som namnet antyder en fantastisk lång strand och en av de naturliga mötesplatserna för människor dagtid och framåt natten går många till den rundade hamnen där det finns många restauranger. Den lokala specialiteten heter Red Cheese och är ost med rödvid. Eftersom Kos stad är en stor stad så finns det mycket att välja mellan i det Grekiska köket, men även mycket internationell mat.
På ön tar du dig lättast fram genom att hyra en bil, taxi eller någon av de lokala bussarna. Ska du inte långt är cykel en bra sak att hyra. I Kos stad tar du dig lätt fram och du når snabbt Faros Beach som ligger på öns nordspets. Kos har annars många småbyar som kan vara värda att besöka men då är det lättare att hyra en moped eller bil för att ta sig dit. Palio Pylio är till exempel en by från medeltiden som övergavs och här finns några kyrkor och en citadell.
Det bästa nattlivet hittar du såklart i Kos stad och är du mycket för att gå på klubbar så finns det två gator att hålla koll på: Nafklirou och Diakons gator. Det är här de bästa och hetaste ställena ligger och en utekväll där lär inte göra dig besviken. Kos är även födelseplats för Hippokrates, en av de mest framträdande personerna i den medicinska historian även kallad läkarkonstens fader. Och vill man gå i dessa historiska spår är Kos det ultimata platsen.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos