LanzaroteLanzarote är en av Kanarieöarna och den som varit bebodd allra längst, och ön har ett rikt kulturliv och en fantastisk natur. Vissa stränder är vita som snö, andra är svarta som natten. Vissa vetter mot ett oroligt hav, andra mot lugna bukter.

På Lanzarote har man lagt ner mycket energi på att bevara det kulturella och historiska arv. The Vésar Manrique Foundation är öns kulturcentrum och har fått sitt namn från den kände konstnären med samma namn som kom från Lanzarote. Här finns fantastiska konstverk av bl.a. Miró och Picasso.

Huvudorten på ön heter Arrecife och här bor över hälften av öns invånare. Här finns riktigt bra shopping, trevliga restauranger och tavernor. Den gamla huvudstaden Teguise fungerar idag som den kultur- och turisthuvudstad och ligger i mitten av ön. Här finns en rik historia, intressanta palats, byggnader och torg från olika tidsepoker. Här myllrar också affärslivet och bazaarerna är många, och på söndagsmorgnar förvandlas hela staden till en marknad. Det här är en stad för den kulturellt intresserade att upptäcka.

För den som tycker om naturupptäckter är Lanzarote en härlig ö att besöka. Nationalparken Timanfaya är ett vackert område som utgörs av ett vulkanlandskap där man kan se massor med intressanta växter, lavor, vyer och fantastiska färger. Här har människan inte satt några spår och parken är också ett intressant forskningsområde.

Man kan också besöka Jameos Del Agua, ett antal grottor på norra Lanzarote. Vissa grottor har kollapsat och istället bildat fantastiska trädgårdar och pooler. Här hittar man också en del underliga djur. Fler vulkaniska grottor hittar man i La Cueva de los Verdes på norra Lanzarote. Här har vulkanen Monte Coronas härjningar skapat ett magiskt landskap. Grottorna har också en intressant historia som gömställe för förföljda.

El Golfo är en naturlig amfiteater som öppnas upp från havet, skapat av vulkaner och här finns många naturfenomen att imponeras över och i den lilla byn vid lagunen finns flera restauranger med utblick över havet. För en riktigt trevlig utsikt över Lanzarote beger man sig till Mirador del Rio, en byggnad som designats av Manrique. Manrique ligger också bakom utformningen av Jardín de Cactus, en trädgård fylld med kaktusar. Man kan också ge sig ut på havet med någon av de båtar som tar en på böljan den blå.

Överallt på Lanzarote finns tavernor och restauranger, barer och fik. Spanjorerna tycker också om att festa, och Lanzarote är inget undantag. Puerto del Carmen har blivit ett centrum för det pulserande nattlivet, liksom Costa Teguise utmed Avenidas Islas Canarias samt på Jose Antonio St. i Arrecife.

För att ta sig runt på Lanzarote kan man hyra bil eller åka buss. Om man vill åka över till någon annan Kanarieö så kan man ta båt eller flyg.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos