MagalufPå ön Mallorca hittar man den mycket populära badorten Magaluf. På våren och hösten är det här ett ganska lugnt ställe. Då ser man mest barnfamiljer och par som är här för att njuta av den goda servicen och det härliga badlivet. På sommaren blossar Magaluf upp till att bli ett riktigt hålligångställe för alla som riktigt vill njuta av det goda utelivet på nätterna och badlivet på dagarna. Givet ett riktigt badparadis hittar man många vattensporter att utöva, alltifrån bananbåtar till jetski.

Bredvid Magaluf ligger Palma Nova. Numera har byarna växt ihop till en lite större enhet. Men man kan fortfarande se skillnader mellan de två områdena. Det är en lugnare atmosfär i Palma Nova och andelen fast bosatta spanjorer är högre, medan Magaluf inrymmer de flesta större hotell, barer och diskotek.

Det stora nöjesområdet i Magaluf heter Punta Balena. Det ligger på en höjd mellan Magaluf och Palma Nova. Här finns över hundra barer att välja mellan. Det finns också många utediskotek som är upplevelser i sig. De många turister som är i Magaluf på somrarna påverkar utelivet. Hit kommer framför allt många britter, och därför hittar man många engelska pubar och de många barer som erbjuder storbildteve som visar engelsk fotboll. Det finns också några riktig svenska ställen, bland annat Den Glade Viking och Grabbarna Grus. Här samlas svenskarna för hålligång natten lång.

Om man vill göra annat än att njuta av sol, bad och trevliga diskotek finns det mycket att upptäcka på ön Mallorca. Från Magaluf är det bara en kvarts busstur till den charmiga och mysiga Palma. Här finns många sevärdheter och Palma erbjuder också bra shopping med lokala produkter, kläder och mycket mer. Man kan också åka upp i bergen och njuta av den fantastiska naturen och de vackra bergen. Här hittar man många små mysiga bergsbyar.

Så länge man håller sig inom området Magaluf och Palma Nova är det lätt att ta sig fram till fots. Allt ligger inom bekvämt avstånd. För att ta sig till Palma eller upp till bergen kan man lätt hoppa på någon av de bussar som finns, eller åka med en guidad tur.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos