MalagaMalaga är en storstad och huvudstaden för Spaniens Solkust utmed Medelhavet. Staden är en härlig mix mellan just storstad och ett härligt strandliv. Här är det nära till båda. Malaga är också en perfekt utgångspunkt för att upptäcka Spanien.

Malaga har genom tiderna varit en viktig hamnstad för det spanska området på östsidan. Idag är hamnen Puerto de Malaga en viktig hamn för turistkryssningar. Mycket av den vackra arkitekturen i staden stammar från den mytomspunna och spännande moriska tiden. Den vackra moriska Gibralfaroborgen blickar ut över staden och nära den, utmed Paseo del Parque, finns fästningen Alcazaba. I Alcazaba ligger ett intressant arkeologiskt museum. Själva Paseo del Parque är ett vackert stråk som går utmed en park med många palmer och statyer och den går till hamnen i staden.

Det finns många vackra byggnader att upptäcka på en tur i Malaga. Malaga är fyllt av vackra murar från antik tid och framåt. Malagas Katedral är en grekisk-romersk byggnad är väl värd ett närmare besök. Det är också den neoklassiska katedralen Cathedral of the Encarnation, Palacio Episcopal, Iglesia del Sagrario och Palacio de los Condes de Buenavista.

Malaga är Picassos födelseort. Han flyttade sedermera till Barcelona, men idag finns ett mycket trevligt Picassomuseum i staden, faktiskt i själva huset där Picasso bodde. Museet öppnades 2003 och har snabbt blivit ett mycket populärt turistmål. Andra intressanta museer är Museo Municipal som har visningar om Malagas historia, CAC Malaga som är stadens moderna museum, och Museo del Patrimonio Municipal del Malaga.
Malagas matkultur har inflytande från många håll i världen, bland annat den arabiska. Det är en upplevelse att dricka det marockanskinspirerade teet på tehusen i staden. I Malaga finns många tavernor som i första hand serverar spanskt vin, men också serverar mat i form av tapas. Vinet i Malaga är väldigt sött och starkt. Utmed kusten ligger också många mysiga restauranger som serverar goda fisk- och skaldjursrätter. Och vid ett restaurangbesök i staden eller utmed havet kan man passa på att beställa de inhemska specialiteterna espetos och pescaíto frito.

Den närmaste stranden i Malaga heter La Malagueta. Det är en okej strand, men om man vill ha mysigare stränder gör man bäst i att bege sig lite mer österut, till fots eller med buss mot El Palo. Det lättaste sättet att ta sig runt i staden är med buss. Om man vill bege sig utanför staden för utflykter kan man hyra bil eller åka tåg.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos