MallorcaMallorca är sedan länge ett känt och mycket omtyckt semestermål för allehanda soldyrkare. Det är den största av öar som utgör Balearerna utanför Spaniens östkust. Mallorca har behållit sin popularitet mycket för att et är vackert och rent och att man iordninggjort vackra promenadstråk utmed stränderna, stränder som är miltals långa och med härlig finkornig sand. Utanför semesterorten Alcudia i norra Mallorca finns särskilt fina sandstränder. Mallorca är också ett känt hålligångställe på sommaren och särskilt livligt är det i Palma Nova och Magaluf.

Även de många olika sevärdheterna gör att Mallorca behåller sin ställning som turistmål. Här finns inte bara sol och bad, utan även en hel del kultur att uppleva. Det charmiga Palma är huvudorten på Mallorca och här bor hälften av öns invånare. Runt den vackra katedralen La Seu finns den gamla delen av staden Barrios La Portella. Nedanför La Seu ligger den vackra hamnen med alla lustjakter och med promenadstråket Paseo Maritimo. Vid vattnet ligger också La Lonja, Consulado de la Mar och Parc de la Mar där man kan se väggmålningar skapade av Miró. Castillo de Belver är ett vackert slott en bit ovanför staden, på en höjd. Och ett besök i Palma är inte komplett utan att man besöker den livliga marknaden Mercado.

Om man vill upptäcka den lilla ön kan man lätt ta sig fram med buss, och det finns många sevärdheter och natursköna platser att besöka. Llucklostret är vida känt för sin svarta Madonna. Ett annat kloster, La Real Cartuja, ligger vackert uppe i bergen och har en intressant historik. Det finns många vackra vandringsleder lämpliga för fotvandringar. En av de vackraste utgår från den lilla bergsbyn Deià Soller, där många artister på ön valt att bo. Vägen till La Calobra är också ett naturäventyr, då den har en fallhöjd på 800 meter och vindlar sig genom otroliga klippor.

En tur till Alcúdia är en historisk tur till en mycket gammal stad omgärdad av en vacker ringmur. Det finns också ett litet tåg som går från Palma till Sóller via de vackra bergstrakterna som man kan åka och njuta av den vackra naturen.

Maten är förträfflig på Mallorca. Den är givetvis i huvudsak spansk med mycket fisk och skaldjur. Det är även att rekommendera att prova den söta pastisseria. Vid en shoppingtur gör man rätt i att titta lite närmare på det lokala hantverket, lädervarorna, och kläder och skor.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos