MalmöMalmö är en stad som genom åren genomgått många förändringar. Den har ibland haft växtvärk, och ibland stagnerat. Just nu befinner sig Malmö i en tillväxtperiod, vilket stadens nya landmärke, Turning Torso och det livliga hamnområdet omkring är en symbol för. Turning Torso är en hyresbyggnad som vrider sig upp mot himlen och som kan ses vida omkring. Här finns också en mycket trevlig restaurang att besöka. Området kring Turning Torso uppvisar ny och fantasifull arkitektur utmed vattnet och med utsikt mot Danmark och Öresundsbron.

Ett annat landmärke av lite äldre uttryck är Malmöhus Slott från 1400-talet som idag rymmer Malmö Museum. I staden finns också många andra vackra och historiskt intressanta byggnader. St Petrikyrkan är byggd som en basilika och området Tunneln från 1300-talet är ett mysigt område att flanera i. Stortorget anlades 1536 och har en rik historia, och utgör något av centrum i staden. Andra intressanta byggnader är Kockska Huset som också innefattar en ypperlig restaurang, Rådhuset, Residenset och Hotell Kramer som är byggt som ett slott i renässansstil. Går man utmed hamnen i Malmö ser man i horisonten Öresundsbron, som förenar Danmark med Sverige.

Malmö är en stad med inflytande från många olika håll i världen. Här möts det svenska med det internationella. På Möllevången sker en livlig torghandel med varor från världens alla hörn. Här hittar man också härliga restauranger. Området är gamla arbetarkvarter, men idag anses det som ett hippt område. Lilla Torg är kanske Malmös mysigaste torg. På sommaren fylls torget med härliga uteserveringar och folklivet är livligt. Här hittar man också DesignCenter med modern design. Bredvid Lilla Torg hittar man Gamla Väster. Här är husen låga och tempot lugnare. Utmed gatorna finner man flera konstgallerier, roliga små butiker och trevliga tavernor.

Malmö är rik på konstateljéer och de största konstsamlingarna hittar man på Malmö Konsthall som uppvisar internationell konst och Malmö Konstmuseum med skandinavisk konst. Runt i staden finns över 45 gallerier att besöka, bland annat vid Lilla Torg. Och åker man ut i Skånetrakten kring påsk, finns det konst att upptäcka överallt. Då pågår den stora Konstrundan. Om man är intresserad av kultur kan man också bege sig till Kulturkvarteret Mazetti

Folkets Park i Malmö är den äldsta nöjesparken i Sverige och väl värd ett besök. Och om man vill göra utflykter utanför staden finns mycket att upptäcka. Det är lätt att ta sig med bil eller buss eller tåg till den vackra kulturbygden på Österlen, där man finner havsstränder, ateljéer och en slående vacker natur. Här finns även närhet till Köpenhamn, som lätt nås via snabbtåg, liksom universitetsstaden Lund, och gemytliga Helsingborg. Ett tips är att hyra en cykel för att ta sig runt staden.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos