MarseilleMarseille är en Medelhavsstad med rötter en bra bit f.Kr. Staden är en smältdegel av olika folk som invandrat genom tidernas gång och det ger staden en vibrerande, spännande och exotisk karaktär. Den har en mycket internationell karaktär, och är stolt över det. Marseille har blivit ett centrum för kultur- och konstutbyte och nöjesutbudet är enormt. Här finns många teatrar för alla smaker.

Till sevärdheterna i staden hör Vieux Port, gamla hamnen som skyddas av två välhållna fort och vaktas av Phare de Sainte Marie, en fyr. Hamnområdet är ett av de absolut bästa ställena för att hitta en bra restaurang i staden. Det finns väldigt många museer att besöka. La Vieille Charité är ett vackert barockt kapell som inhyser ett intressant arkeologiskt museum. Fler museer som är värda att besöka är Musée Cantini som visar verk av Picasso, Musée de la Mode som visar det franska modet genom tiderna och Historiska museet som ligger i Bourse.

Bourse Centre med det tillhörande rue St Ferreolområdet är ett mycket trevligt område för shopping . Man hittar även bra shopping i la Valentine samt le Grand Littoral. Här finns mycket av allt, inklusive lokala och spännande produkter.

De arkitektoniskt intressanta byggnaderna trängs i staden. Klostret Saint-Victor är det äldsta kristna klostret i hela Frankrike med en krypta och katakomber från tidigt 400-tal. Sainte-Maire-Majeure Katedralen grundades redan på 300-talet och har byggts till under århundradena för att sedan byggas om igen men har spår av alla tider i byggnad och artefakter. Chateau d’If får man heller inte missa, med dess imponerande byggnad och utsikt över havet.

Lite nyare datum har då Hotell de Ville som är en vacker barockbyggnad från början av 1600-talet. Söder om Vieux Port, uppe i bergen, ligger en fantastisk basilika vid namn Notre-Dame-de-la-Garde, en bysantinsk basilika med en helt enorm utsikt över Marseille. Palais Longchamp rymmer Musée de Beaux-Arts och Naturhistoriska museet och är i sig ett magnifikt verk från 1800-talet, och bör inte missas vid ett besök i Marseille.

Det finns flera närliggande stränder för svalkande dopp och badliv. Några av de mer populära är Prado, Pointe Rouge, les Goudes, Callelongue och le Prophèt. Utanför Marseille ligger flera öar som går under namnet Frioul skärgård. Man hittar lätt hit via en färja från Vieux Port. På en av öarna finns det fängelse där Monte Christo satt och i övrigt finns här ett mycket intressant djurliv.

Det trevligaste sättet att ta sig runt i Marseille på är med spårväg och det finns tunnelbana. Det finns också ett antal bussar att nyttja.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos