MilanoMilano i Italien är modets och shoppingens stad och om man är intresserad av att handla kommer man inte att bli besviken. Här finns de flesta designhusen representerade och det är mycket lätt att spendera sina pengar i Milano.

Modekvarteren ligger i norra delarna av Milanos citykärna. Gatorna Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Monte Napoleone och Via Monzoni omger området och innanför dessa gator hittar man de flesta klädbutiker, varav vissa av dem är riktiga lyxbutiker. Andra bra shoppingställen är runt katedralen Il Duomo och den vackra gallerian Vittorio Emanuele II. När man är ute och shoppar är det extra roligt att gå till de lokala märkena Dolce & Gabbana, Armani, Prada, Versace och Pirelli, m.fl. Dessutom kommer Alfa Romeo och Bugatti från Milano.

Men staden har mer än shopping att erbjuda. Staden är även mycket känd för sin arkitektur och den mest slående byggnaden är kanske den gotiska katedralen Il Duomo. Il Duomo tog hela 500 år att bygga klart och ligger mitt i centrala Milano vid torget med det passande namnet Piazza Duomo. Det är världens tredje största katedral och utsikten från högsta tornet är magnifik. Man kan till och med se Alperna med lite tur. Alla gatunummer utgår från Il Duomo och många av butikerna, caféerna och restaurangerna som man vill besöka ligger i dess närhet.

Den världsberömda Opera La Scala är värd ett besök och ligger nära Galleria Vittorio Emanuele II. Gallerian är också värd ett besök i sig. Här finns många vackra målningar och en vacker arkitektur. Det finns många vackra kyrkor och Basilica di Sant’Ambrogio och Santa Maria delle Grazie är särskilt väl värda att besökas. Santa Maria uppfördes under 1400-talet och i dess intilliggande dominikanerkloster målade da Vinci sin kända målning Nattvarden. I staden finner man också många kända monument på och av berömda konstnärer.

Milano är en njutning för den som tycker om mat. Maten är mer än den traditionellt italienska. Den bjuder även på många influenser från andra håll i världen. Och god mat hittar man överallt i Milano. Om man sedan vill ta sig ut för en drink rekommenderas områdena Brera och Navigli. Här hittar man bra barer och om man söker ett lite mer hektiskt och trendigt nattliv kan man bege sig till området runt Corso Como. Vill ni veta mer om olika områden i Milano så kan ni alltid ta och besöka en Milano guide som tar upp ämnet med Milano och Italien.

För att ta sig runt Milano tar man sig fram med tunnelbana, buss eller spårvagn. Om man vill ha en Taxi får man gå till en taxistolpe. De stannar inte på gatan. Butikerna har siesta på eftermiddagarna och stängt på söndagar.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos