Molivos på Lesbos


Medeltid och Grekland går bra ihop genom staden Molivos på den gröna ön Lesbos. Här finns spännande arkitektur som speglar stadens historia, kullerstenar på gatorna och så stadens fästing som ligger bredvid den långgrunda stranden. Molivos är som ett vykort eller en tavla, perfekt i sin enkelhet med sin karaktäristiska charm. Oavsett var du vänder blicken finns reseguidens bilder fast skillnaden här är att inget är uppgjort eller retuscherat.
Stan fästning är från bysantinerperioden och det är även den staden kretsar kring, som många andra grekiska städer som har sådana byggnader. Att vandra upp mot färstingen vid solnedgång på vägarnas kullerstenar ger en mäktig känsla. Men så är också Molivos som gjord för romantiska parresor. Det finns många tavernor, restauranger och mysigare barer och fik i staden att avnjuta sin eftermiddags tid på. På dagen njuter du såklart av den långgrunda stranden som är full av små runda finslipade stenar. Vid fästningens mur hålls flera teaterföreställningar om stadens historia, även musikkonserter och fester hålls där.
Större delen av invånarna i Molivos är bönder och fiskare. De är kända för att visa stor respekt för varje person som besöker deras stad och områdena runt den. Runt staden finns flera tusen olivträd och de små vägarna gör det perfekt att hyra cyklar och själv ta sig fram i terrängen. Här finns även möjlighet att hyra bil eller åka med på båtresor. I Molivos kan man hyra lokala fiskebåtar och guider för att själv ge sig ut och prova fiskelyckan. Man kan även åka ut på åsne- och häst-riddning i det gröna landskapet som gjort Lesbos känd.
Molivos passar dig som är ute efter det stilfulla och charmiga istället för dånande diskotek och fulla ungdomar. Staden är en pärla som få turister ännu hittat till. Här kan du bo lokalt mitt i staden, mer lantligt eller högt nära fästningen med utsikt över staden och havet.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos