NiceNice är huvudstaden på det klassiska semesterparadiset Franska Rivieran. Staden ligger vackert placerad precis utmed havet och stranden ligger vid stadens fötter. Stranden är faktiskt inte av sand, utan av mindre och runda stenar. Och Nice är en av de äldsta bosättningarna i världen, vilket är lätt att förstå när man njuter av solen och klimatet på ett besök här.

Idag är Nice är en behagligt modern stad vida känd för sina stränder och fantastiska blommarknader. Stranden är en vacker stenstrand full av liv på somrarna. Utmed stranden ligger Promenade des Anglais, en livlig huvudgata med många restauranger och caféer. Här kan man njuta av havet och folket. Namnet kommer från alla de engelsmän som kom hit på 1700-talet och ville ha en trevlig boulevard att vandra och njuta av utsikten på. Le Chateau. ”Slottet” ligger också det med vacker utsikt över havet.

Nice är också känt för sina trevliga torg, där folklivet är livligt dygnet runt. Här kan man sitta vid ett café och njuta av folkvimlet, uppträdanden och shower. Huvudtorget heter Place Masséna, är omgiven av palmträd och ligger två minuter från Promenade des Anglais. Husen runt är av italiensk arkitektur. Place Garibaldi, Place Rossetti och Cours Saleya är andra trevliga torg med unik karaktär.

Vieux Nice betyder gamla Nice och är full av små gator, gamla vackra hus och intressanta butiker och caféer. Nattlivet är som sig bör hektiskt och gemytligt, och många håller sig nära stranden och Vieux Nice under nattens timmar. Nice erbjuder dessutom sina besökare många trevliga festivaler runt året.

Till Nices sevärdheter hör definitivt Terra-Amata, från äldre stenåldern en bit utanför staden. Det finns också ett Terra-Amata Museum. Konstnärligt intresserade får sitt lystmäte på Chagallmuseet, Matissemuseet, Musée de Beaux-Arts Jules Chéret, Asiatiska museet, Moderna museet och Asiatiska museet, för att bara nämna några. Andra museum är Naturhistoriska Museet och Sjöhistoriska Museet. Flera av sevärdheterna finner man i Nice Cimiez, en kvarts busstur från Nices kärna, uppe i de vackra bergen.

Om man vill ut utanför staden finns mycket att se. De vackra bergen ligger precis bakom och inbjuder till äventyr av alla de slag. Menton och Juan les Pins är charmiga badorter nära Nice, för att inte tala om Cannes och pyttelandet Monaco, som kan upptäckas via en enkel tågresa eller t.o.m. helikopter. Nice är större än vad man kan tro och man kan åka tåg, taxi och buss för att ta sig runt. Det finns många firmor som hyr ut bilar, och det går att ta sig runt även i staden med bil, om man är en lite tuffare bilförare.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos