Nidri på Lefkas, Grekland


Lefkas populäraste turistmål är Nidri, öns mest utvecklade turistort. Nidri ligger tillskillnad mot Agios Nikitas på öns östra sida. Nidri är staden med möjligheter där du gör allting i din egen takt. Du kan ha staden som centrum när du gör egna utflykter till de närliggande öarna eller besöker grannbyar eller huvudstaden på ön - Lefkas stad. Nidri har bara 600 invånare men under högsäsong växer det till runt 8000. Trots det håller byn ändå sin avslappnade stämning och trevliga ortbefolkning. Nidri är en utvecklad turistord i den mån att det finns flera växlingskontor och standarden är mycket hög. Byn har en huvudgata som har många restauranger och tavernor som säljer färsk fisk. Här kan du äta gott och avnjuta det med öns egna vin Vertzamo. Vid byn finns flera stränder med rundslipad småsten och ljuvligt kristallklart vatten.
Nidris läge är perfekt som bas ifall man vill göra egna utflykter. Det finns en rad kringliggande öar som man kan ta sig till antingen med utflyktsbåtar eller så hyr man en egen båt och på egen hand utforskar kusten. Det brukar vara väldigt populärt. Ön Meganissi är en populär ö att ta sig till annars är det lätt att ta sig till Korfu. Eftersom Lefkas inte är en så stor ö så kan det vara minst lika spännande att göra utflykter på ön. Varför inte besöka öns största stad Lefkas stad eller någon av de mindre närliggande byarna som Athani, Karia och Kalamitsi. Lättast är att hyra en egen bil men lokalbuss går till de större städerna. Vägarna på Nidir är små och krokiga så man måste tuta när man åker i tunnel så att man gör andra trafikanter uppmärksamma dock är det inte speciellt mycket bilar på vägarna. Det är mycket grönska på ön och det är en upplevelse att ta sig upp till öns bergsbyar.
Nattlivet på Nidri är litet men finns. I byn finns två diskotek och en rockpub. Många av turisterna väljer dock att sitta kvar på uteserveringen efter middagen och ta sin drink där medans solen går ner.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos