OsloNorges huvudstad Oslo ligger vackert belägen längst in i en fjord, omgiven av den härliga norska naturen. Det är en liten storstad som det är lätt att få grepp om och mycket gemytlig till sin karaktär. Här finns det livliga affärslivet samlat och här hittar man det bästa Norge har att erbjuda. Oslo är en rik stad i många bemärkelser. Här bor de framgångsrika affärsmännen och Norges grädda.

Huvudgatan i Oslo heter Karl Johans gate och det är en gata som myllrar av ett gemytligt folkliv. Förutom mysiga butiker och restauranger finns här viktiga och vackra byggnader såsom Stortinget, Slottet, Nationaltheatret och Universitet. Slottet byggdes under 1800-talet och här bor den norska kungen fortfarande, i alla fall officiellt. Stortinget är en imponerande byggnad, och hem för landets styrande.

Oslo har en riktigt stor hamn. I hamnen kan man njuta av god mat eller hoppa på någon av färjorna eller båtarna som tar en med till öarna strax utanför Oslo, vilket rekommenderas om det är soligt. Här hittar man också det vackra Rådhuset. Rådhuset är världskänt för sin roll som plats för utdelningen av Nobels Fredspris. Åkershus Fästning och Slott är ett paradslott i Oslo med anor från 1290-talet. Det är en fästning som ingen fiende någonsin lyckats ta sig in i. Enda gången den gav upp var till tyskarna under andra världskriget, men då utan strid.

Oslo är känt för sitt Nasjonalgalleri med sina ovärderliga tavlor av bland annat hemmasonen Edvard Munch. I Oslo hittar man även Norsk Folkemuseum, Ibsenmuseet, Oslo Bymuseum och Vikingskipshuset där man kan se Gokstadsskeppet och Osebergsskeppet från 800-talet. För den kulturintresserade är Nathionaltheatret och Det Norske Teatret intressanta upptäckter.

Det är nära till naturen i Oslo. Det ser man om man åker till områdena Kampen, Vålerenga, Rodeløkka och Telhusbakken. Här är husen byggda av trä, trots att de är mitt i staden. Staden är omgiven av vackra skogsbeklädda åsar och här kan man gå på tur, dvs åka skidor, vandra och cykla. Det mest kända området är Holmenkollen där många skidtävlingar går av stapeln. I Holmenkollen hittar man också ett skidmuseum som kan vara värt att besöka i skidornas förlovade land.

Oslo är vida känt för sitt hektiska nattliv. I Aker Brygge och i centrum av Oslo finner man mysiga restauranger och barer och norrmännen gillar att hålla igång nattetid. Man tar sig lätt runt Oslo med spårvagnar, tunnelbana och buss. Det är också en trevlig stad att vandra omkring i. Det är ganska dyrt att handla och förlusta sig i Oslo, så ta med en lite större plånbok.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos