PalermoPalermo är Siciliens huvudort och är en italiensk smältdegel med influenser från grekisk, romersk, bysantinsk, arabisk, normandisk och spanjorers kolonisation genom tiderna. Palermo ligger vackert vid en bukt och med bergen Pellegrino som bakgrund. Kolonisatörerna har gjort avtryck i allt från mat till monument. Det är också en mycket levande stad och mycket gömmer sig på dess myllrande bakgator. Palermo har en fantastisk gastronomisk tradition och på de myllrande torgen säljs allt som en gourmet kan tänka sig. Den mest kända marknaden är Vucciria, och den startade redan på 1100-talet. Och överallt finns caféer att vila och ta sig en kaffe på för att inte tala om alla restauranger det finns att välja mellan.

De fantastiska monumenten vittnar om ett nobelt aristokratiskt förflutet. Quattro Canti markerar stadens mitt och nära denna mitt ligger Piazza Pretoria, Piazza Cassa di Risparmio och La Martoranakyrkan, alla vackra platser att besöka. Pourta Nuova är en vacker port och byggdes 1583. Kyrkan San Giovanni degli Emeriti byggdes 1148 och är uppenbart arabiskt influerad. Palazzo dei Normanni är ett otroligt vackert palats med många olika byggstilar. Capella Palatina och Chiesa del Gesù är två helt otroliga byggnader vars interiör imponerar. Det finns många, många fler, men för att nämna ännu en sevärdhet som man inte får missa är Palermokatedralen också ett måste för en besökare med sin fantastiska arkitektur och intressanta visningar.

Palermo är känt för sina många fina museer och många palats och slott inrymmer olika typer av visningar. Ett av de underligare museerna i Palermo är det mycket intressanta Capucinkatakomberna där det finns över mumier att beskåda. Dessa mumifierades av munkar på 1500-talet och mumierna har fortfarande alla kläderna på sig. Museum Etnografico Piter visar den fascinerande sicilianska kulturen och de gamla traditionerna. Museum Archeologico Regionale visar artefakter från etruskisk, romersk och hellenistisk tid och räknas till de bättre muséerna i hela Italien. Man kan också få en guidad tur i de många spännande tunnlar som finns under staden.

Staden är ett myller av gator, torg och vackra byggnader. Det är inte så lätt att ta sig fram med bil, eftersom trafiken också kan bli hetsig. Man tar sig lättast runt i staden med buss. Det är lite för stort för att man ska orka gå runt. Med bussen kan man även ta sig ut till stranden och få sig ett svalkande dopp.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos