Parga på det grekiska fastlandet


Parga ligger på det grekiska fastlandet, i den västligaste provins Epirus, och staden är byggd runt en vik där flera små öar ligger. Därför känns Parga lite som en egen ö med en grön omgivning. Här semestrar många skandinavier och greker som har tagit semester. Parga kan nästan beskrivas som en pärla dit turismen inte riktigt hittat än. Någon traditionell badort är det i alla fall inte även om staden har flera fina grovkorniga stränder med fantastiskt badvatten. Skulle man vilja besöka andra stränder så går det att ta taxibåtar som tar 20:- tur och retur vilket kan vara ett väldigt bra alternativ om man är sugen på att se någonting annat. Populära och vackra Lichnos Beach ligger till exempel 3 km från Parga och Valtos Beach en kilometer därifrån, andra lite mer bortglömda pärlor är Amoudia söder om Parga och Agia Paraskevi och Karavostasi i Norr. Dessa stränder brukar många glömma bort men är väl värda att besöka då de egentligen är bättre än de andra stränderna. Är du inte intresserad av stränderna så är Ali Pashas fästning både populär och imponerade resmål. Den ligger 3 kilometer norr om Parga. Fästningen är välbevarad och de massiva stenväggarna är någonting speciellt. Vid murarna står även några kanoner kvar som, om man tittar ut, fortfarande har siktet inställt på Parga stad. Det går även många organiserade utflykter till områden runt Parga så som Zagoria och Meteora eller öarna Antipaxi och Paxi.
Parga som stad är trivsam och gemytlig med hus med gulröda tegeltak som klättrar upp för slutningen från hamnen. Här finns ett 40-tal restauranger, tavernor och mot kvällen öppnar 15 barerna och de 3 diskoteken som utgör stadens nattlivspuls. Parga som partystad är inte överdrivet stor förutom i augusti då många Italienare brukar komma dit på semester och gör sitt bästa för att höja nöjeslivet. Vid stränderna kan man utöva flera olika vattensporter så som dykning, motorbåt, jetski och trampbåtar. Eller varför inte testa fallskärmsegling.
När du flyger till Parga så landar du på flygplatsen i Preveza och resan till staden tar ungefär 1 timme och 15 minuter till staden.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos