ParisParis som kärlekens och romantikens stad förnekar sig inte. Paris kallas också ljusets stad, tack vare alla de vackra upplysta byggnaderna. Här finns det mesta för de flesta och Paris är en av världens mest populära turiststäder.

Staden är uppdelat i två delar tack vare floden Seine. Utmed själva Seine kan man hitta många små konst- och blomförsäljare. På en liten ö mitt i Seine ligger Notre Dame, en fantastisk och mycket välkänd kyrka från 1100-talet. På högra sidan finns det enormt stora Louvren med sina fantastiska konstutställningar. Här hittar man också den vackra parken Tuilerierna. Utifrån Louvren och fram till Triumfbågen sträcker sig Champs Elysées. På denna boulevard ligger moderna butiker och restauranger och det är populärt att hålla demonstrationståg här. Bakom Triumfbågen skönjer man Défense, ett modernt affärsområde med skyskrapor och modern arkitektur. Défense har också en alldeles egen moderna triumfbåge. Vid Champs Elysées ligger Faubourg Saint-Honoré, där de fashionabla haute couture-husen trängs.

Andra intressanta platser på högra sidan är Bastiljen som var utgångspunkten för den franska revolutionen och Les Halles, ett köpcentrum under jord. Ovan jord finns vackra byggnader och mysiga caféer. Maraiskvarteren, är känt för sina trendiga pubar, klubbar och caféer och är ett lite annorlunda shoppingområde med mysiga butiker.

Père Lachaise, en bit utanför centrum, är en mycket intressant kyrkogård värd att besöka. Här ligger en mängd av kändisar som Balzac, Chopin, Maria Callas och inte minst Jim Morrison.

Rive Gauche, den vänstra stranden, är fyllt med butiker, hotell, och restauranger, och så Eifeltornet förstås. Här finns restaurang i tornet och en formidabel utsikt, särskilt längst upp. Härifrån ser man t.ex. den bländande vita Sacré-Coeur ligger på en kulle i Montmartre på andra sidan Paris. Runt Sacré-Coeur finns många små caféer och gallerier och det var här de stora konstnärerna bodde. Här hittar man också Moulin Rouge. På västra stranden finns också Quartier Latin, med universitetet Sorbonne. Området myllrar av studentliv.

Teatern och Operan är viktiga kulturyttringar i Paris. Så är även nattlivet. Man får tänka på att en del hippa klubbar är väldigt selektiva i vilka som får komma in. Caféerna serverar luncher och kaffe och är en del av gatulivet i Paris. Maten är ett viktigt inslag i den parisiska kulturen och prova gärna de goda crêpes som serveras lite överallt, även på gatorna. Parisarna ser sig gärna som gastronomiker av världsklass, och även om det har många konkurrenter, står sig det franska köket sig högt.

Utanför Paris ligger EuroDisney och inte minst det berömda slottet Versailles. Man tar sig lättast och snabbast fram i Paris genom tunnelbanan Metro. Bussar går också bra. Det rekommenderas inte att köra bil, då gatorna är trånga, enkelriktade och köerna långa.

Sidor om Paris

Detta var bara en kort introduktion till Paris. Vi har försökt hitta sidor som innehåller mer information om Paris. Här kommer några. För mer information om paris så finns de sidor som handlar bara om paris. Dessa som vi skulle kunna rekommendera paris sidan 1, vilket handlar om paris i frankrike.
Sedan finns det en lite mer omfattande sida som vi även skulle vilja rekommendera. Denna är Sevärt i Paris och handlar även denna om Paris.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos