Pefkos på Rhodos

På 1970-talet fanns bestod Pefkos av några sommarhus med nu 30 år senare har byn vuxit och blivit ett populärt ställe för turister. Pefkos ligger på ön Rhodos, lite norr om Lardos och är en lugn och harmonisk plats. Byn består förutom av några fler hus än på 70-talet nu mera även av affärer, tavernor, restauranger och barer. Men framför allt har Pefkos långa sandstränder och fantastiska badvikar. Dessutom kan du bo på lägen där du kan blicka ut över hela byn och få en fantastisk vy över landskapet. Perfekt att sitta på balkongen och planera framtida utflykter. På Pefkos är det lätt att både hyra bil eller cykel och själv göra egna utflykter. Gör man det får man tillgång till många fler härliga stränder och undangömda vikar. Dessutom är det inte långt till grannbyn Lindos som är känt för att vara ett populärt turistmål. Speciellt lockande är Akropolis, en gammal fästning som ligger en hundra meter hög klippa. Även i Lindos finns det många stränder och härifrån går även flera utflyktsbåtar om man vill vidga sina vyer ännu lite till.
Pefkos är känd för att vara trevligare än de andra resmålen på Rhodos och framför allt är det en lugnare och mer barnvänlig plats. Invånarna är gästvänliga och det är inte ovanligt att man känner sig som stammis på en bar redan efter andra kvällen. Hyr man solstolar så kan man nästan vara säker på att ägaren kommer tillbaka några gånger under dagen och bjuder på härliga meloner och frukt. Invånarna är måna om turismen och Pefkos är en by som är svår att glömma när man väl gett den en chans.
När du flyger till Pefkos landar du en timme från byn så räkna med en bussresa fram till själva byn. Men det är en bra start på din semester då du får ett hum om hur landskapet ser ur.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos