Petra på Lesbos, Grekland


Lesbos i sig är en idyllisk grön ö och det blir inte sämre när du kommer till byn Petra. Området är platt med en klippa som centrum, det är efter den vulkaniska klippa som staden är uppkallad efter. På denna klippa står en Jungfru Maria-kyrka som byggdes redan på 1700-talet. Orkar du gå de 114 trappstegen upp till kyrkan kommer du inte bara få uppleva fin arkitektur utan också fantastisk utsikt över området och dess stränder. Just stränderna är något av ett kännetecken för Petra och det är det som gjort byn till en populär badort. Några av öns bästa badstränder finns här och trots att byn är liten så är stränderna allt annat än tomma. Här är det liv till sena kvällen samtidigt som staden i sig är lugn och idyllisk och passar sig väldigt bra för barnfamiljer. Här finns mysiga fik, restauranger och tavernor att sitta och njuta vid när solen är som varmast. På stränderna har du utsikt över till Turkiet och här finns också ett vattensportscentrum för de som inte bara nöjer sig med att ligga i det klarblåa vattnet.
Lesbos är ön som är känd för sin natur, runt Petra är området platt förutom klippan och det lämpar sig mycket bra att vandra eller cykla runt och på egen hand upptäcka området som gjort att samma människor återvänder år efter år. Det går att hyra både motorcyklar och bil, men vägarna runt Petra är både smala och slingriga och trafiken stundtals aggressiv så man ska vara en van bilist för att klara av tempot.
Åker man till Petra under högsäsongen kan man besöka Molivos där man kan se film under bar himmel. Från Petra är det nära till många andra orter till exempel ligger Molyvos bara en halv mil från byn. Många turister väljer att bo i Petra för att ha nära till de fina stränderna och därifrån kunna göra utflykter till öns andra delar.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos