PisaPisa ligger vackert i det enormt natursköna området Toscana i mitten av Italien. Pisa är idag en universitetsort och det präglar de livliga och gemytliga stadslivet i Pisa. Det lutande tornet i Pisa har gjort staden världskänd. Men det finns mycket annat att upptäcka än det gamla lutande tornet, även om man inte får missa det när man är på besök.

Tornet byggdes under tvåhundra år från år 1173 och ändå tippar det alltmer pga. den mjuka marken det står på. Piazza Del Duomo som inkluderar det lutande tornet tillsammans med katedralen, kyrkogården och dopkapellet finns med på UNESCO:s världsarvslista. En annan berömdhet är Galileo Galilei, 1564-1642 som kom från Pisa, mannen som spelade en stor roll för den vetenskapliga revolutionen.

Campo dei Miracoli är en huvudgata för sevärdheter, butiker, restauranger och caféer. Här hittar man förutom Piazza Del Duomo även en stor romanesk kupol Baptistry från 1152 och framåt med olika byggstilar, kyrkogården och byggnaden Campo Santo med romerska skulpturer och intressant konst och konstmuseerna Museo del Opera del Duomo och Museo delle Sinopie och mycket annat spännande att upptäcka. Kritvita Cathedral di San Zeno är en av de vackraste byggnaderna i staden och bör ses.

Borgo Stratto är en trevlig shoppinggata nära Piazza Del Duomo. Man bör dock passa sig för att äta runt Piazza Del Duomo, då det är en turistfälla. Man bör hellre bege sig till de centrala delarna av staden, där det finns fina restauranger och enkla trattorior att vraka mellan, bland annat runt torget Piazza delle Vattovaglie och Via San Martino. Runt flodbankerna rör sig mycket människor kvällstid och här är det perfekt att sitta och äta eller ta sig något att dricka och njuta av folkvimlet.

Det finns ett rikt kulturliv i Pisa, med centrum i Teatro Verdi som ger åtskilliga teatrar, konserter och föreställningar under året. För att få en känsla av naturen kan man bege sig till Parco Naturale di Migliarino som är en enorm park. Eller så åker man helt enkelt ut på den toskanska landsbygden där det finns mycket att upptäcka.

De vackra vingårdarna och de fina vinerna inbjuder till vinprovningsresor och de små pittoreska byarna i Toscana är alla sevärdheter i sig. Cinque Terre är fem små byar som rekommenderas. De finns med på UNESCOS världsarvslista och här är landskapet helt fantastiskt.

Man tar sig lättast runt i Pisa med bussar eller till fots. De flesta sevärdheter finns inom en halvtimmes gångväg mellan varandra.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos