Rhodos - Grekland


Tolvöarnas största och sydligaste ö heter Rhodos. En av de populäraste turistplatserna på Grekland. Sedan 1947 är det en grekisk ö, innan dess tillhörde den Italien och enda sedan 1958 har svenskar åkt till ön. När svenska turister planerar sin Greklands vistelse är det stor chans att de åker till Rhodos. Här är en ö som är gjord för just turister. Här finns allt du kan önska dig med vackra stränder, barer, restauranger och ett grymt nattliv. Mycket av den traditionella grekiska känslan är försvunnen men här finns allting annat som du kan önska dig. Åker du till Rhodos för stränderna så är östkusten det bästa stället. Här blåser det lite mindre än resten av ön, bra sand och utmärkt för barnfamiljer. Åker du till Rhodos för att surfa så är det självklart att du väljer en blåsigare sida, tillexempel sydkusten brukar vara väldigt populär.
En populär stad på Rhodos är såklart huvudstaden Rhodos stad. Som egentligen är två städer, en nyare och modernare och sen den äldre: Gamla stan. Den nyare delen är fylld med nattklubbar, restauranger och shopping medans den gamla är omgiven av en ringmur. Där inne bor ungefär 6000 personer där och atmosfären är mer traditionell än turistig. Det bra med staden är att du kan få båda delarna nöjen, kultur och bad och nattliv. Är du historieintresserad så finns det gott om antikviteter att handla men för att få föra ut riktiga antikviteter ur landet krävs tillstånd.
På Rhodos tar sig årligen över 1 miljon människor dit och du behöver inte vara rädd att vädret inte ska vara på topp, av 365 dagar innehåller 300 solsken. Regnet kan vara lite ostabilt på lågsäsongen men är bra annars. Runt på ön finns det mycket historiska platser, ruiner och kyrkor som är väl värda att besöka. Med lokala bussar är det lätt att ta sig fram på ön men många väljer att hyra en bil eller motorcykel för egna turer runt om på ön. Invånarna på Rhodos är mycket vänliga och tillmötesgående och kriminaliteten är låg. Det gör Rhodos till en perfekt ö att åka till oavsett om du åker själv eller tillsammans med någon.
Det är från Rhodos inte särskilt långt över till Turkiet. Så om ni vill besöka Turkiet när ni är på Rhodos så är det helt möjligt.
I Turkiet så kan ni alltid ta och besöka städer såsom Icmeler eller Marmaris - Vill ni ha en svensk Icmeler sida så kan ni alltid ta och besöka som handlar om Icmeler och lite även om Marmaris. Vi tror att ni kommer att trivas på Rhodos.
Vill ni ha mer information om Rhodos som Ö så kan ni alltid ta och besöka en sida som handlar just om bara Rhodos och Grekland. Denna sida finns ni här: Rhodos och Grekland information. Och där kan ni läsa mer om alla olika sevärdheter och turistområden som kan vara värda ett besök under er tur till Rhodos, Grekland.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos