Shopping i FrankrikeFrankrike är ett mycket trevligt och anrikt shoppingland. Fransmännen, eller kanske rättare sagt, fransyskorna har gjort shoppingen till en stolt tradition. Det får ta tid att gå och handla, njuta av en god lunch och sedan flanera vidare. Priserna motsvarar de svenska priserna, men å andra sidan finns så mycket mer att välja på, särskilt när det gäller kläder.

I Frankrike är det populärt med små butiker och trevliga köpområden, snarare än stora varuhus. Gatorna är som byggda för shopping i maklig takt. Trottoarerna är breda och på de flesta håll hindras bilarna bokstavligen för att ta sig upp på trottoaren genom stolpar i marken. Men det kanske säger mer om bilisterna än om stadens köpvänliga natur.

Frankrike är liktydigt med god kläddesign! I Paris kan man hitta de verkligt fina Haute Couture butikerna och här kostar ett klädesplagg tiotusentals kronor. Men det finns också mindre och mer intressanta butiker överallt i städer såsom Lyon och Paris och man kan göra riktiga fynd. Och det är mycket populärt med loppmarknader. Varje stad med det minsta självbevarelsedrift håller sig med en bra loppmarknad.

Om man vill köpa goda viner gör man bäst i att besöka någon av de trevliga vingårdar som finns överallt i landet. Landet är uppdelat i regioner, och alla är de kända för sin vinproduktion. Det är inte mycket idé att köpa vin i städerna, då det är svårt att veta vilka viner som är bra och för att det faktiskt ofta är dyrare här än på Systembolaget.

I Frankrike finns det också en välutvecklad ostkultur. Här kan man finna fantastiska ostar av alla de slag. Det är även lämpligt att inhandla korv, ost, patéer och andra hållbara delikatesser på en resa till Frankrike. Om man söker sig till torgen och saluhallarna finns riktigt fina kvalitetsvaror att hitta till rimliga priser och det är en färgprakt att skåda. Stormarknaderna har ofta öppet från tidiga morgonen till sena kvällen. Det är ofta stängt för shopping på söndagar, förutom på de stora matvaruhusen. I Paris finns många områden som är mycket väl lämpade för shopping. Det imponerande varuhusen La Fayette och Printemps har allt man söker, och lite till. Les Halles har en mängd butiker med mindre dyra varor och här kan man göra fynd. Det kan man även göra i de mysiga Maraiskvarteren, och Quartier Montorgueil. Bra shopping finns också i Lyon som ligger hack i häl med Paris, liksom i de flesta lite större orter.

Sedvanliga kreditkort fungerar på de flesta ställen, särskilt i storstäderna. Frankrike har euron som betalningsmedel. Det är inte lämpligt att pruta, i alla fall inte i de finare butikerna och tänk på att man blir bemött såsom man är klädd. Vill man ha fin service i fina butiker får man därför klä sig därefter.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos