Shopping i ItalienI Italien älskar man shopping. Och här är det främst god mat, god design och inte minst kläder som är värt att handla. Det är inte för inte som Italien klassas som världens bästa shoppingland. Här gäller stil och elegans och shoppingen i sig är en konst som får ta tid. Hantverket i Italien är känt för sin kvalitet, men det är inte särskilt billigt att handla här.

Den bästa maten hittar man på de olika marknaderna som finns i städerna. Här dignar stånden av frukt, grönsaker, korv, parmesan, färska kryddor, skinkor och allt möjligt tänkbart och otänkbart spännande. Det är en fröjd för sinnena att botanisera runt bland marknadsstånden. Här kan man köpa med sig godheter hem. Maten i Italien håller genomgående en hög standard och priserna är låga.

Om man vill shoppa vin, landets stolta landsdryck, gör man det allra bäst på någon av alla de vingårdar som finns runt om i landet. Här får man chansen att följa vinprocessen från druva till det finaste vinet. Det är en upplevelse som gör flaskan värd. Annars finns det många små vinbutiker i städerna, men här är priserna högre, och det kan vara svårt att veta vilket vin som är värt att köpa.

De absolut roligaste och mest traditionella sättet att shoppa är att gå från den ena lilla butiken till den andra. Och tänk på att man blir bemött som man är klädd i Italien. Vill man få uppmärksamhet i den fina butiken, får man klä sig fint också.

För den som verkligen vill shoppa loss i Italien är det Milano som gäller. I alla fall när det gäller kläder, smink, skor och accessoarer. Hela stadens atmosfär och uppbyggnad inspirerar till shopping. Här finns det verkligt stora modehusen stationerade, såsom Gucci, Armani och Prada, och det anses som det coolaste stället att shoppa på. Men det kan vara väldigt dyrt att handla i Milano, men det finns outlets som säljer kläder till ett lite vettigare pris.

I Florens finns utsökt shopping för den kräsne, särskilt när det gäller läder- och skinnvaror. Här finns de allra skickligaste hantverkarna i just läder- och skinnindustrin. Här kan man också hitta underbara smycken i guld. Venedig har också en hel del bra shopping att erbjuda, men här får man passa sig lite för att inte ramla på billigare importer, om det inte är det man söker förstås.

Det moderna Italien tar givetvis emot betalkort i alla de former. Det kan dock vara bra med kontanter på marknader. Däremot kan man få rabatt om man köper mycket och dessutom med just kontanter, även på de finare butikerna. Tänk på att de flesta butiker har stängt på eftermiddagen för siesta och på söndagar.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos