Shopping i NorgeNorge är ett härligt land att besöka. Men eftersom Norge är ett ganska rikt land har även priserna på varor trissats upp ganska så rejält. Köpkraften för en svensk är således inte jättestor och den norska kronan står sig år efter år stark jämfört med den svenska kronan. I Norge gör man rätt om man fönstershoppar först och väljer sedan, med omsorg. Däremot finns det ett stort utbud av goda kvalitativa produkter, men som sagt, billigt är det inte.

Om man shoppar i Norge gör man rätt i att leta efter inhemska varor, såsom norsk design, konst och norska kläder. Då blir man inte besviken. Kvaliteten hålls mycket hög och designen är vida känd och mycket omtyckt.

I Norge är det i huvudsak huvudstaden Oslo som gäller om man ska shoppa. I alla fall om man vill spendera timmar med att botanisera efter fyndvaror eller verkligen vill shoppa loss. Byporten, Karl Johan som också är huvudgata i staden och Akers Brygge är de mest uppenbara valen för den som vill ta en shoppingdag i Oslo.

Men det finns mer att hämta om man är ute efter unika varor. Om man istället besöker Frogner & BygdøyAllé kan man hitta fantastiska designbutiker som får det mest kritiska öga att mjukna. I Grünerløkka hittar man också inhemska designers, och det är en spännande upptäckt. Utmed Kongensgatez kan man finna massor med små mysiga gallerier.

Butiker, gallerior och varuhus håller genomgående en mycket god standard i Norge och inredningarna är ofta väldesignade. Norska butiker har ungefär samma öppettider som de i Sverige. Här tar man gärna emot kredit- och betalkort. De norska säljarna är kända som mycket trevliga och hövliga och man kan nästan räkna med att få en mycket bra service i butikerna. För den som har en tillräckligt stor plånbok är därför en shoppingtur i Norge en härlig upplevelse.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos