Shopping i SpanienSpanien är ett utmärkt land att shoppa i. Priserna är överkomliga och det finns många produkter som utmärker sig i kvalitet, bland annat skor och accessoarer. Anledningen till att just skor och accessoarer blivit så populärt i Spanien är värmen. Man har helt enkelt inte så mycket på sig, så då blir det än viktigare med detaljerna. Så är du ute efter ett par skor, häftiga smycken, roliga hårspännen eller annat smått och gott, så ska du leta i Spanien. Här hittar du också godsaker i matväg, härliga viner, spetsar, skinnvaror och keramik.

Det är lätt att shoppa i Spanien. Överallt finns butiker som säljer stort som litet, udda som fabriksproducerat. Priserna är på sina håll väldigt låga, men det är inte alltid kvaliteten på varorna är super. Istället fokuserar spanjorerna på saker som ser fina ut, därav priset. Största kedjan av kläder i Spanien är Zara, H&M:s stora konkurrent. De kopierar märkeskläder till en billig penning för konsumenten.

I Spanien handlar shopping om att leta efter fynd. Det finns många väldigt spännande loppmarknader runt om i landet och där kan man botanisera länge och leta efter det verkliga fyndet. Det är en upplevelse i sig att strosa rund bland borden och upptäcka alla grejer som säljs. Och om man hittar något spännande så är det helt okej att pruta. Det är en del av traditionen.

Det finns också fantastiska matmarknader som är en fröjd för både själ och hjärta. Här frodas de solmogna frukterna och kryddorna och doften är fantastisk. Om man vill shoppa mat och vin gör man rätt i att handla på marknad eller hos vinproducenten.

I de stora städerna såsom Madrid, Alicante och Barcelona finns excellenta möjligheter till shopping. Här finns shoppinggator med moderna butiker, gamla stadsområden med små häftiga butiker, och här finns stora köpcenter som gör shoppingen enkel. I Barcelona finns också en speciell shoppingbuss som tar dig runt till de mest intressanta köpområdena.

I turistorterna finns bra gågator med olika butiker och här är det ofta rea på olika varor. På Costa Blanca och i de andra turisttäta områdena byggs dessutom nya varuhus och köpcentrum för fullt, så här finns mer och mer att hämta. Men mer intressant är det att snoka reda på de små butikerna på bakgatorna. Det är där man kan göra verkliga fynd.

Det går bra med betal- och kreditkort på de större varuhusen och butikerna i turistorterna. På marknaderna krävs konstanter.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos