Shopping i TysklandTyskland är ett utmärkt shoppingland för allehanda varor. I alla storstäder finns det mycket bra shoppingområden och butikscentrum att handla allt från kläder och skor till design och elektronik i. Det är också en trevlig upplevelse att shoppa i Tyskland. Många shoppingområdet är vackert utformade och innehåller förutom butiker också bra restauranger och caféer. Här har man på tyskt manér det rent, fint och vackert. Shoppingen i Tyskland handlar om att hitta kvalitetsvaror till ett mycket bra pris.

I Tyskland är det något billigare att handla än i Sverige och det lockar många att passa på när man är på en resa i Tyskland. En stor del av detta är tack vare en lägre momssats. Elektronik är bara en av de saker som man väljer att handla. Om man är intresserad av mode har också Tyskland mycket att erbjuda. Flera städer tampas om att var modemetropoler. Just nu anses Düsseldorf vara den bästa, men de andra städerna ligger inte långt efter.

Det finns också en tradition av lite udda butiker i de större städerna och här finns även mycket musik att inhandla, även mer obskyra och svårfunna skivor går att hitta på någon gata i Berlin eller München.

Egentligen är det fantastiskt att tyskarna lyckas producera så goda viner med tanke på det svala klimatet, bättre lämpat för glada turister än vindruvor kanske. Men de tyska producenterna har sedan länge lärt sig producera ett fantastiskt vin där man nyttjar det faktum att det tar lång tid för druvorna att mogna. Det är i alla fall en upplevelser att upptäcka de små vingårdarna och det är där man ska handla vin om man verkligen vill få tag på trevliga viner.

Tyskland är också ölets förlovade hemland och visst är ölen billig och varje område har sin speciella ölkultur värd att upptäcka. Förutom öl och vin är det också väldigt trevligt att gå runt i saluhallarna och hitta inhemska produkter såsom korv och ost att köpa med hem.

Även spriten är klart billigare jämfört med i Sverige och därför är det idag mycket populärt att åka ner och handla bilen full med alkoholhaltiga drycker. Tänk dock på att tullen kan ha synpunkter, även om det är ett EU-land, och det finns en gräns för hur mycket man får ta in – för eget bruk. Sedan får man absolut inte heller överlasta bilen. Men roligast är förstås att besöka ett bryggeri och se hela processen.

Tyskland tar euron som betalningsmedel och nästan överallt går det att betala med sedvanliga betal- och kreditkort.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos