Skiathos i Grekland


I nordvästra Grekland, i ö-gruppen Sporaderna, ligger Skiathos. Letar du efter en komplett ö vad det gäller shopping, nöjen och framförallt bad så har du kommit rätt. Sporaderna är kända för sin grönska med olivträd och fruktodlingar - Skiathos är inget undantag. Är du mest ute efter nöjen och shopping är det självklart Skiathos stad du ska bege dig till. Här bor de flesta av öns invånare och det är även här öns flygplats ligger och hit färjorna går. Därför är Skiathos stad en central punkt på ön. Därifrån kan du göra utflykter till mindre ställen och uppleva dess fantastiska natur och charm. Skiathos är ön som turister fortsätter att återvända till. I Skiathos stad finns det mycket att uppleva och förutom många restauranger (här finns både traditionella grekiska restauranger och mat från resten av världen) så finns här också flera diskotek och barer som har öppet till sent. Shoppingen på ön är det heller inte något fel på, här kan du gå från billiga badhanddukar till märkeskläder, caféer och souvenirbutiker. Det är på gågatan Papadiamantis som de flesta och bästa affärerna ligger och gatan går som en nerv igenom staden. Här hittar du alltid folk i rörelse.
Skiathos har över 60 badstränder. Här kan du välja att ligga på kilometer långa stränder eller hitta din egna undangömda badvik. Som många av Greklands andra öar är det spännande att hyra en bil eller moped och själv åka runt och upptäcka öns undangömda pärlor. På öns södra del ligger flera långa stränder och hit kör lokalbussarna varje dag. Men det är Koukounaries på sydvästra sidan som är öns flaggskepp när det gäller stränder och stranden räknas som en av Europas allra bästa. Den lokala bussen har Koukounaries beach som mål men stannar på de flesta stränderna på vägen. Varför inte testa en ny strand varje dag under din vistelse på Skiathos.
Alldeles nyligen spelades delar av musikalfilmen Mama Mia in på ön och storheter som Benny Andersson, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård på plats. Filmens producent Tom Hanks kunde ses gå runt i Skiathos stad och många av invånarna fick agera statister i filmen.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos