Skopelos stad & Skopelos


Ön Skopelos ingår i den grekiska ögruppen Sporaderna som ligger en timme från populära Skiathos. Ön är känd för sin gröna natur, dess namn betyder ”Klippig” vilket antyder rätt bra över hur området är. Annars finns här fantastiska badvikar och såklart kyrkorna som sägs ha varit över 5000 i antal en gång i tiden, nu finns det i alla fall en kyrka för varje dag på året och många kyrkoruiner. Skopelos och den största staden Skopelos stad är en stad och en ö som blomstrar på sommaren med mer eller mindre går i ide under vintern. Många av dess 6000 invånare bor där bara under turistsäsongen. Under sommarhalvåret är heller inte ön känd för sitt nattliv även om det finns några barer och musikcaféer. Det är istället naturen, badet och att utforska ön på egen hand som lockar. Varför inte hyra en cykel eller en jeep och leta reda på öns gömda badvikar. Vill du hellre testa de mer populära stränderna så finns stranden Limnonari som ligger längst nere i en ravin, annars är nudistbadet Stafilos populärt, det finns även några privata stränder man kan hyra in sig på. På ön kan du också hyra hästar att ta dig runt med, annars är det taxi och lokalbussar som gäller. Eller färjor som tar dig till de närliggande öarna eller till fastlandet. Så möjligheterna att göra utflykter på egen hand är på Skopelos obegränsade.
Skopelos stad har sin utgångspunkt vid hamnen och sen klättrar de vita husen upp för bergssluttningen. I staden finns många restauranger och tavernor. Just hamnen är ett av de tre sakerna som invånarna på ön livnär sig på, de andra är turism och fruktodling. Speciellt för ön är även den svarta keramiken som görs på ön och som du bara kan köpa här, dessutom finns det många konstnärer som säljer sin konst. Så här är det kvalitet på souvenirerna och det är kul att få med sig ett minne hem som inte andas turism.
När du flyger till Skopelos så landar du i Skiathos därifrån får du ta en båt till själva ön, den tar ungefär 45 minuter.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos