S:t TropezS:t Tropez, jet-setarnas egna lilla paradis, är mycket mindre till ytan än man kan tro. S:t Tropez är på ytan och i centrum en liten söt hamnstad en bit väster om Nice och S:t Raphael. Själva hamnområdet är avspärrad för trafik och bara tillgänglig till fots vilket ger en mycket gemytlig och trevlig atmosfär. Här kan man flanera och njuta av de små butikerna, caféerna och inte minst av de enorma lustjakterna som ligger utmed Quai Jean- Jurès. Det är knappt så man tror det är sant! Vid hamnen finns också Musée de l’Annonciade där man kan beskåda de kända invånarnas konstverk.

Byggnaderna i S:t Tropez är vackert färgade och många av dem härstammar från medeltiden. På de små gatorna hittar man lyxiga boutiquer, små häftiga barer och restauranger. Kyrkan Eglise de S:t Tropez tronar mitt i staden och är av barock stil. Mitt i staden, en bit från hamnen ligger torget Place de Lices. Under de stora trädens kronor är det populärt att spela nationalsporten boule. På en kulle ligger Citadellet och härifrån har man en magnifik utsikt över S:t Tropez och S:t Tropezbukten.

S:t Tropez har varit populärt ända sedan 1800-talet då kända konstnärer valde att bo här. Under senare tid gjorde Birgitte Bardot och hennes bekanta orten oförglömlig med sina fester. Och man får tänka på att det är ganska dyrt att spendera sina pengar i S:t Tropez. Men det kan det vara värt!

De två stränderna Plage de Graniers och la Bouillabaisse ligger nära S:t Tropez. Men den allra bästa stranden, Pampelonne, ligger på andra sidan om den halvö S:t Tropez ligger på. En hel del av stranden får man betala för att besöka, men det finns också offentliga strandbitar. Utmed stranden ligger många trevliga restauranger och caféer och det finna alla möjligheter att prova på olika vattensporter. Här finns också klubbar där festligheterna slår högt i tak och champagnen flödar, bland annat Nikki Beach och Club 55´, Vill du se en världskändis är chansen stor här, i alla fall dagtid.

Nattetid spenderas i stadens centrum. Det finns flera klubbar att välja mellan, bland annat Les Caves du Roy, Papagayo, La Bodega och V.I.P Room och de kommer igång först sent om natten vid ett-två-tiden sisådär.

Man behöver nästan hyra bil eller kanske ännu bättre, moped, för att kunna ta sig till stränderna och ut på landsbygden. Det finns bussar till bl.a. S:t Raphael. På eftermiddagarna och på förmiddagarna kan köerna vara mycket långa, när alla ska till och från stranden och till och från staden.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos