Sverige för turisterDet avlånga lilla landet Sverige har på senare tid blivit ett allt populärare resmål, även bland svenskarna själva. Och det är inte så konstigt, för i Sverige finns mycket att upptäcka. Sverige är fantastiskt rik på naturvärden av alla de slag. Den gröna sommaren och den härliga floran gör Sverige till ett mycket vackert land sommartid, och snön gör det härligt att semestra här under vintertid. I Sverige forsar fortfarande enorma älvar, här finns orörda skogar, vackra karga berg att vandra i och åka skidor utför. Här finns kustremsor med långgrunda stränder och områden med ett fantastiskt skärgårdslandskap.

Sverige är också rikt på kulturhistoria och spännande städer. De olika kuststäderna erbjuder ett hektiskt sommarliv och inlandet olika typer av kulturbygder, och här hittar man alltid något spännande, oavsett tycke och smak.

Längst i söder frodas kulturen och kulturlandskapet i Skåne. Det pittoreska landskapet, närheten till Europa och de härliga stränderna borgar för spännande och intressanta upptäckter. I Halland och Bohuslän finns vidsträckta stränder, en fantastisk skärgård och många trevliga städer att upptäcka, såsom Halmstad och Göteborg.

I Småland finns de små glasbruken kvar att besöka, en härlig kustremsa och en fantastisk natur. Öland och Gotland är intressanta öar med unik natur och kultur. På Öland finns lugnet och ron och en karg natur. På Gotland hittar man det spännande och pittoreska Visby med dess fantastiska ringmur och på ön finns några av Sveriges mest populära badstränder och så förstås de kända raukarna.

Det natursköna Mälardalen erbjuder flera kulturstäder och inte minst huvudstaden Stockholm, en pärla vackert belägen mellan insjö och hav. Utanför Stockholm hittar man pittoreska Stockholms Skärgård, med tusentals härliga öar som verkligen blommar upp sommartid. I Dalarna och i Värmland finns stora orörda naturområden, fantastiska älvar, trevliga städer och en rik och levande kulturhistoria. Längre norrut, i Norrland finns långsträckta kuster med sandstränder, många trevliga skidområden och ödsliga vidder. Här ligger de vackra bergen med högsta toppen i Kebenekajse. Här kan man njuta av vandringar sommartid och skidåkning vintertid.

Kulturellt sett är Sverige skiftande och genom historiens gång har inflytande kommit från många olika håll. Det märks både i restaurangköken och på arkitekturen. Sverige har varit förskonat från krig under lång tid och är därför rikt på gamla byggnader och minnesmärken. Det är lätt att turista i Sverige och det har blivit alltmer populärt att upptäcka allt det som Sverige har att erbjuda.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos