Symi - En grekisk ö


Bara 50 minuter från Rhodos ligger den lilla ön Symi som varje dag får besök av turister från Rhodos och Kos som velat se någonting annat än sin egen ö. Det är inte konstigt varför de kommer till Symi. Här är en liten ö med en harmonisk stämning med fantastiska stränder. På dagtid vimlar det av turister från de närbelagda öarna men det är på kvällen när solen gått ner och turisterna åkt hem som den speciella atmosfären på Symi infinner sig och ingenting är sig likt från dagen. Pulsen har sänkts och försäljare och restauranger jobbar inte längre för högtryck. Här är det perfekt att avnjuta långa middagar på någon trevlig taverna och bara blicka ut över det öppna havet och känna lukten av oregano som ligger över ön. Så ön har trots sin enkelhet både en hög puls men utan att förlora det lilla och charmiga. Många turister väljer att tillbringa en vecka på Rhodos eller Kos och en vecka på Symi, att kombinera dessa resmål är perfekt om man vill se någonting annat och få ut så mycket som möjligt av grekland. Symi är inte en speciellt stor ö men det är lätt att hyra en moped och ta sig runt, kanske hittar du din egen gömda strandpärla. Ön ser ut ungefär som en sjöstjärna och är inte större än en mil åt alla håll och på ön finns tre byar Yialos, Chorio och Pedi - Alla små och charmiga men det är den först nämnda som är huvudbyn och även den som är mest modern med bank, doktor och apotek.
I Symis historia är det många århundraden av ockupation av allt från italienare, turkar och tyskar men Grekland återfick ön 7 mars 1948. På grund av ockupationen som satte hårt mot invånarna så krympte antalet och det blev inte bättre efter krigen. Ända in på 90-talet minskade antalet invånare och är nu nere i 2500. De flesta av invånarna livnär sig på turismen som har blivit en stor och viktig inkomstkälla för Symi-invånarna.
För de som hittar till Symi finner en ö att bli förälskad i, med fantastiska stränder och bra restauranger att vara ner på. Långt ifrån både Rhodos och Kos massturism.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos