Livadia & Tilos


Har du någon gång blivit sugen på att landstiga en öde ö och vara den första människan som sätter sin fot där? Ön Tilos är inte riktigt en Robinson Cruise ö men en bra bit på vägen. Med bara 500 invånare, några mil lång och några kilometer bred ligger den mellan Rhodos och Kos. Här finns en nästintill orörd grekisk miljö med fina små stränder, och det är inte ovanligt att du kan få en hel strand för dig själv. Vattnet är kristallklart och atmosfären harmonisk. Här finns det grekiska vardagslivet och ingenting känns påverkat av turism. Invånarna är mycket gästvänliga och den huvudsakliga sysslan är jordbruket.
På ön finns två större bya: Huvudorten Megalo Choriosom ligger i en dal fylld med olivträd. Den andra byn är Livadia. Det är den mest turisttäta byn och det här är öns hamn ligger. Här finns det mesta du kan önska dig, restauranger och tavernor som serverar kanske den bästa maten på hela grekland. Sen finns här internetcafé, några barer, affärer och bil och cykeluthyrning. Eftersom ön är så liten lär du dig snabbt vägarna och att åka runt ön tar inte lång stund. Tyvärr är sevärdheterna inte så många förutom den fantastiska naturen. Här finns en gammal fästning och ett kloster och så ett elefantmuseum. Det var på 70-talet som arkeologer upptäckte benrester efter minielefanter på ön. Sedan länge utdöda men museet är ett givet besök. Gillar du att vandra så finns det flera bra vandringsleder som går genom ön. Några lätta och några för lite mer rutinerade vandrare. Några av lederna leder till öns stränder, bland annat till öns bästa strand Eristos som ligger 1 mil från Livadia. Stranden är stenig som är uppblandat med grus, i närheten finns några grottor som ger skugga. Några timmar i det vackra vattnet går fort och naturen gör lätt att man glömmer både tid och rum.
Skulle man vilja göra andra utflykter så går det färjor några dagar i veckan både till Rhodos och Kos, så att göra utflykter på några dagar är både lätt och smidigt. Resorna med färjorna tar ungefär 2 timmar.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos