TriesteTrieste är en liten mysig och vacker hamnstad i nordöstra Italien. Trots att Trieste är mycket italiensk till sin karaktär, har Trieste också fått många influenser från den slaviska och germansk historia och alla de folk som passerat förbi denna gränsstad. Den germanska kulturen märks inte minst i de härliga wienska caféerna som finns i staden. Här kan man njuta av god mat på genuina trattorior, vacker arkitektur och mycket kulturell historik. I den gamla delen är gränderna trånga och antalet historiska byggnader många. Här har många kulturpersonligheter levt och skrivit sina verk, även utländska sådana såsom RF Burton och James Joyce.

Trieste är känd för sin vackra historiska arkitektur och sina vackra plataner utmed huvudvägarna. En vacker men kort kanal förgyller stadsbilden och kantas av San Antonio Nuovoskyrkan. Piazza Grande är ett storslaget torg nere vid havet man inte får missa. Miramare slottet är ett magnifikt slott från slutet på 1850-talet med en underbar trädgård med fantastiska träd. Här finns också två vackra dammar med svanar och lotusblommor. Slottet San Gustino byggdes på en gammal slottsgrund på 1400-talet och tog nästan tvåhundra år att bygga klart. Man kan se att det är olika stilar på olika delar av slottet. San Gustino slottet är öppet för allmänheten och har bland mycket annat en vacker vapensamling. San Gustinokatedralen är från början två stycken basilikor med anor från 800-talet och ståtar med mycket vacker mosaik och enormt vackert rosettfönster. För den som är intresserad av arkeologi är Riccardobågen från år 33 f.Kr, Forensebasilikan från etthundratalet e.Kr och Palaeochristian basilikan att rekommendera att besöka. Det finns även en gammal romersk teater daterad till år 33 f.Kr..

I området runt Trieste finns över ettusenfemhundra underjordiska grottor i olika storlekar och formationer, och många turister passar på att besöka åtminstone Grotta Gigante när de är i Trieste. Grotta Gigante är så stor att den skulle kunna rymma hela St Peterskyrkan. På sommaren är vädret ofta solig och behagligt. Man åker spårvagn, buss och båt för att komma fram i Trieste och kommunikationsnätet är väl fungerande.
Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos