TysklandTyskland är till folkmängd räknat det största landet i Europa. Landets historia är starkt påverkat av de två världskrigen i början och mitten av 1900-talet, och det kalla krig som följde efter det andra. År 1990 återförenades Väst- och Östtyskland och blev Förbundsrepubliken Tyskland. Det innebar bland annat att den mur som delade Berlin bröts ner på det mest konkreta sätt.

Idag är Tyskland en av de starkaste ekonomiska krafterna i EU och utvecklingen i landet har gått fruktansvärt fort sedan andra världskriget och pågår än idag. Här råder ett mycket aktivt affärsliv och kulturlivet frodas som aldrig förr. Shoppingen är utmärkt! Och än idag tronar många gamla slott, herresäten, kyrkor och katedraler som överlevt tidens härjningar, i en fantastisk böljande natur.

Tyskland sträcker sig från Östersjön i norr till Alperna i söder. I norr hittar man gamla hansastäder med ett rikt förflutet såsom Hamburg, Rostock, Lübeck och Kiel. De genomgår en stor förändring från industrihamnar till moderna affärscentrum och här händer det alltid något spännande.

I öster, i forna Östtyskland, finner man jättemetropolen Berlin, en stad som genomgått många spännande förändringar sedan 1990. Från att ha varit två helt separata delar har nu Berlin smält samman till en bubblande, sjudande enhet med ett enormt kulturliv.

I väster ligger städerna på rad i Rhenområdet: Essen, Düsseldorf, Köln och gamla huvudstaden i Västtyskland Bonn. Här finns också en mycket vacker natur, härliga gamla slott och en rik kulturhistoria. För att inte tala om de goda vinerna som produceras här, liksom på många andra håll i Tyskland. I söder finns Tysklands kanske mest populära stad München, staden som har allt och som har nära till allt, inklusive Alperna.

Flera av Tysklands städer bombades häftigt under andra världskriget, och det har gett plats för en spännande och modern arkitektur blandat med gammalt. På många håll kan man också lära sig mer om den intressanta nutidshistoria Tyskland har genomgått, även den mindre smickrande delen.

Tyskland är ett av de stora musikländerna i Europa. Här älskar man sin schlager och även svenska dansband går hem. Klubbmusiken är också väl utvecklad, då tyskarna älskar klubbar i alla de former. Särskilt i Berlin. Men det finns också en fantastisk musikhistoria som än idag är levande. Här bodde stora musiker som Wagner, Strauss, Bach, Mendelssohn och många, många fler. Idag stoltserar Tyskland med ett antal fantastiska operasångare och ett besök till en opera är en upplevelse.

Landet har ett utmärkt transportsystem på alla de sätt. Städerna är mycket välplanerade och har många olika kommunikationsmedel såsom tåg, tunnelbanor, bussar och trådbussar. De stora vägarna i Tyskland är väl preparerade för fart, så pass att farten på autobahn är fri. Det finns också många cykelvägar.Sverige
Sverige för turister

Svenska städer
Stockholm
Malmö
Göteborg

Danmark
Danmark

Danska städer
Köpenhamn

Norge
Norge
Shopping i Norge
Norska klimatet

Norska städer
Oslo
Bergen

Tyskland
Tyskland
Klimatet i Tyskland
Shopping i Tyskland

Tyska städer
Berlin
Hamburg
Dortmund
Hannover
Köln
Munchen
Dusseldorf

Polen
Polen
Klimatet i Polen
Handla i Polen

Polska städer
Warszawa
Gdansk

Frankrike
Frankrike
Klimatet i Frankrike
Shopping i Frankrike

Franska städer
Nice
Paris
Lyon
St Tropez
Marseille

Spanien
Spanien
Spanska klimatet
Shopping i Spanien
Mat i Spanien

Spanska städer
Alicante
Barcelona
Madrid
Ibiza
Lanzarote
Valencia
Mallorca
Tenerife
Magaluf på Mallorca
Malaga

Italien
Italien
Shopping i Italien
Klimatet i Italien

Italienska städer
Rom
Florens
Milano
Pisa
Sicilien
Turin
Venedig
Palermo
Trieste

Grekland
Grekland
Om Grekland
Klimatet i Grekland

Grekiska städer
Chania stad
Agia Marina
Pefkos
Faliraki
Bali
Kallithea
Petra
Hersonissos
lindos,rhodos
Aghios
Molivos
Kato Stalos
Nidri
Agios Nikitas
Skiathos
Parga
Aten
Thessaloniki

Grekiska öar
Rhodos
Kos
Kalymnos
Skopelos
Symi
Samos
Tilos
Karpathos